Vali Şahin bizzat denetime çıktı

Ankara Valisi Vasip Şahin, koronavirüs ile mücadele kapsamında, Keçiören'de iş yerleri ve pazarlarda alınan tedbirleri denetledi.
Büşra Bayrak
|
19 Ağustos 2020, Çarşamba - 12:51
Vali Şahin bizzat denetime çıktı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Etlik Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlere katılarak, taksi durağı, market, halk otobüsü ve camide alınan Kovid-19 tedbirlerini inceledi.

Vali Şahin'e denetimleri sırasında Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok eşlik etti.

Gerçekleştirilen denetimlerde tek tek esnafları gezerek iş yerlerinde uyguladıkları tedbirlere ilişkin bilgi alan Şahin, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Şahin, sokaktaki çocuklara Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan temizlik, maske ve mesafe kelimelerinin baş harflerinden oluşan "TMM" yazılı tişörtleri hediye etti.

Vali Şahin’in yanı sıra Keçiören’de polis, jandarma, zabıta, tarım ve orman ile sağlık müdürlüğü ekipleri de vatandaşların maske ve fiziki mesafe kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

 "Bugün o sözün yerine getirilme zamanı"

Denetimler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda "Sağlık İçin, Hepimiz İçin" sloganıyla 81 ilde eş zamanlı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimi yapıldığını belirtti.

Denetimlerin market, pazar yeri, berber, taksi durağı gibi insanların toplu olarak bulunduğu tüm yaşam alanlarında gerçekleştirildiğini aktaran Şahin, "Pandeminin ilk döneminde kısıtlamalar uygulandığında her birimiz fert olarak ya da işletme sahibi olarak 'Kısıtlamalar kalksın her türlü tedbiri alırız, kurala riayet ederiz ve pandeminin minimalize edilmesi noktasında üzerimize düşeni yaparız.' sözünü biz zımnen topluma vermiştik. Bugün o sözün yerine getirilme zamanıdır." diye konuştu.

Bu süreçte taziye, düğün gibi toplumsal vazifelerin ertelenmesi ya da bu tür organizasyonlarda tedbirlere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Şahin, Ankara özelinde tüm vatandaşlardan biraz daha duyarlı ve sabırlı olmalarını istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/89967/vali-sahin-bizzat-denetime-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.