Rize ve Artvin'i sel vurdu

Rize ve Artvin'de metrekare 110 kilograma yakın yağış düştü. Son 12 saattir aralıksız devam eden yağış bölgede sel ve dere taşkınlarına neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Artvin'e giderek bölgedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Samet Dirican
|
22 Temmuz 2021, Perşembe - 11:01
Rize ve Artvin'i sel vurdu

Dün gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış Rize'de etkili oldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesi, Güneysu ilçesi ve merkeze bağlı Muradiye beldesinde meydana gelen selin üzerinden tam 1 hafta geçtikten sonra bu kez yağmur Ardeşen ve Fındıklı'da etkisini gösterdi.

Şiddetli sağanak yağışlardan ötürü Fındıklı'da bulunan Arılı Deresi'nin debisi yükseldi. Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde ise şiddetli yağmur ufak çaplı heyelanlara neden olurken Tunca Belediyesine ait Dereağzı Sosyal Tesislerini su bastı.

Adı yaşanan heyelanlarla duyulan Ardeşen ilçesine bağlı Kaçkar köyünde de derenin debisi yükselince vatandaşlar tedirgin oldu.

Soylu'dan Artvin açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’e gelerek Arhavi’de yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin ekiplerce yürütülen çalışmaları inceledi, açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, “Yağmurun etkilediği alan daha çok Arhavi ve Murgul oldu. Ana dereden kaynaklı Boğaziçi Mahallesi’nde bir sel oldu. Alt katların tamamı su doldu, mahsur kalan vatandaşlarımız oldu. Ekiplerimiz, elinden gelen gayreti göstererek, tahliyeleri gerçekleştirdi. Bu tahliyeler devam ediyor. Cumhurbaşkanımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Erzurum ve Trabzon’dan tüm ekipleri buraya çektik. Trabzon ve Giresun’daki vidanjörleri de bölgeye çekiyoruz. Evlerin alt katları tamamen su dolu, onların tamamı tahliye edilecek. Ana dereden şehre akan ve tahkimatı yıkan suyla ilgili DSİ önlem alıyor. Vatandaşlarımızın hasarı var, bu süreç içinde yardımcı olmaya çalışacağız. Birçok arabayı sel suları aldı, balçığa gömülen araçlar oldu, hasar tespit çalışmaları sürüyor. Sevindiğimiz tek bir şey var; o da can kaybının olmamasıdır. 1-2 yaralımız oldu, onlar da tedavi altına alındı. Hastanemizin alt katını su bastı, orada da bazı tahliyeler oldu ama hastanemiz görevini yapmaya devam ediyor. Herkes el birliği içinde gayret gösteriyor. Beklenenin çok üzerinde yağış oldu. ‘Barajlar yukarıdan patladı geldi’ dendi, böyle bir şey doğru değil. Bu nedenle de bir korku oluştu ama bu bilgi doğru değil” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/900857/rize-ve-artvini-sel-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.