Osman Öcalan felç geçirdi

Terör örgütü PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan felç geçirerek bitkisel hayat girdiği öğrenildi.
Ankara Masası
|
25 Temmuz 2021, Pazar - 09:36
Osman Öcalan felç geçirdi

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın felç geçirdiği ifade edildi.

Beyin felci geçirdiği öğrenilen Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili oğlu Welat Osman açıklamalarda bulundu.

Welat Osman, babasının hiçbir şeye tepki vermediğini duyurdu.

Osman Öcalan kimdir?

Osman Öcalan, 1958 yılında Şanlıurfa'nın Ömerli köyünde dünyaya geldi. Abdullah Öcalan'ın küçük kardeşi, 1978 yılında kurulan PKK'ya katılmadan önce öğretmen okulunda okuyordu. Terör örgütüne katılarak 2 yılını Libya'da geçirdi.

Öcalan, 1986'da merkez komiteye ve 1990'larda yürütme komitesine katıldı. PKK'nın emrinde neredeyse ikinci adam oldu, ancak 1992'de iki ana Iraklı Kürt parti KDP ve KYB'yle bir ateşkes anlaşması imzaladıktan sonra utanç yaşadı. Böylelikle PKK tarafından hapse atılarak, fikirlerini savunmaya devam ederse idam edileceği söylendi. 1994 yılında, bir PKK savaşçısı ile evlenmek için terör örgütünden ayrıldı. Çünkü PKK, gerillalar arasındaki ilişkilere izin vermiyordu. İlerleyen zamanlarda tekrar PKK'ya katıldı. 2000 yılında Independents ona "kıdemli komutan" olarak hitap etti.

PKK'ya karşı olduğunu açıkladı

Terör örgütü üyesi Öcalan, 2003 yılının Mart ayında, Batılı gazetecilere Kandil dağlarındaki sığınağından yaptığı röportajda "Kürt meselesi çözülmediği sürece asla kendimizi silahsızlandırmayacağız" açıklamasında bulundu. Murat Karayılan'a meydan okumak için Hikmet Fidan ile Yurtsever Demokrat Parti'yi (PDP) kurmak üzere Ağustos 2004'te tekrar PKK'dan ayrıldı. Fidan'ın suikastından sonra PWD HADEP ile birleşti. Today's Zaman'daki röportajında, artık eski bire PKK lideri olduğunu, ideolojik farklılıklar nedeniyle örgütten ayrıldığını ve şuan kendini savunan silahlı savaşçı olduğunu vurguladı. Öte yandan PKK'ya karşı olduğunu da belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/904740/osman-ocalan-felc-gecirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.