Ankara'da bilim eğitimleri yoğun ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Feza Gürsey Bilim Merkezi'nde normalleşmeyle birlikte başlayan eğitimler ve kurslar devam ediyor.
Ankara Masası
|
25 Temmuz 2021, Pazar - 11:22
Ankara'da bilim eğitimleri yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk bilim merkezi olan Feza Gürsey Bilim Merkezi, haftanın 7 günü 08.00-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Bilim merkezine gelen Başkentli minikler, birbirinden farklı atölyelerde düzenlenen bilimsel çalışmalara katılarak teknoloji ve bilimi eğlenerek öğreniyor.

Sıvı azot deneyimi

Feza Gürsey Bilim Merkezi uzman rehberleri; sıvı azot gösterisinden açısal momentuma, fısıltı tabaklarından sıcak hava balonuna, gölge tünelinden çeşitli bilimsel deneylerle çocukları tanıştırıyor.

Sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak gerçekleştirilen etkinliklerde bilimin önemini eğlenerek öğrenen çocukların hem merak duygusu hem de el becerileri gelişiyor. 

" Farklı açılardan görmemi sağladı"

Grup halinde Feza Gürsey Bilim Merkezi'ni ziyaret eden çocuklardan 10 yaşındaki Zeynep Ecrin Canatız, “Buraya farklı şeyler öğrenmek için geldim. En çok pencere deneyi ilgimi çekti. Farklı açılardan görmemi sağladı” derken Cihat Emin Aslan ise,“14 yaşındayım bilimi eğlenerek öğreniyoruz burada. Elektrik deneyini beğendim saçlarım elektriklendi” sözleriyle yaşadığı deneyimi anlattı.

Merkeze gelmek için can attığını söyleyen Eylül Naz Şerbetçi ise düşüncelerini, “Bilim öğrenmek için buraya geldim. İlk defa geliyorum buradaki aletleri çok merak ediyordum. Burası çok eğlenceli” sözleriyle dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/904801/ankarada-bilim-egitimleri-yogun-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.