Amazon kripto paralara göz kırptı

Amazon, yayımladığı bir iş ilanında kripto para birimlerinde uzman kişiler aradığını belirtti.
Zeliha Demirci
|
26 Temmuz 2021, Pazartesi - 11:03
Amazon kripto paralara göz kırptı

Amazon, kripto para ile ödeme için bir hamle yaptı. Kripto para birimleri son yılların en büyük çıkış yakalayan teknoloji örneklerinin başında geliyor. Dünyanın farklı noktalarındaki ülkelerin yasaklamalarına karşın bu teknoloji hızla büyürken Tesla ve Apple başta olmak üzere büyük şirketler de adımlar atmaya başladı.

Teknoloji devi Amazon, yeni bir ilanda dijital para birimi ve blokchain ürün lideri aradığını açıkladı. Insiderın haberine göre e-ticaret devi, “Amazon, Dijital Para Birimi ve Blockchain stratejisini ve ürün yol haritasını geliştirmek için deneyimli ürün lideri arıyor.” Peki, ABD merkezli teknoloji devinin bu adımı ne anlama geliyor? Şirketin yayımladığı iş ilanı bir işaret mi? Kripto para ile ödeme seçeneği yolda mı?

Amazon.com ödeme olarak kripto para birimini kabul etmiyor. Ancak bir sözcü Insider‘a verdiği demeçte, "kripto para alanında meydana gelen yeniliklerden ilham aldığını ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırdığını” söyledi.

Amazon’un bulut bölümü Amazon Web Services (AWS) zaten blockhain hizmetine sahip. Bu yeni iş ilanı herhangi bir işaret ise Amazon bir şeyleri değiştiriyor demek. Çünkü 2017’de AWS CEO’su Andy Jassy, gelişmeleri izlediğini belirtmişti. Ancak blockhainin şirket için çok da pratik bir kullanım alanı olmadığını söylemişti. CEO’nun bu sözleri yeni gelişme ile yeniden gündeme geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/906065/amazon-kripto-paralara-goz-kirpti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.