Altındağ'da Hacettepe Mahallesi ayağa kalkıyor

Altındağ Belediyesi tarafından çalışmaların devam ettiği Hacettepe Mahallesi, Ankara turizmine değer katacak. Bugüne kadar 8 konağın yapımının tamamlandığı bölgede, 10 yeni konağın da inşası devam ediyor.
Samet Dirican
|
28 Temmuz 2021, Çarşamba - 09:08
Altındağ'da Hacettepe Mahallesi ayağa kalkıyor

Altındağ’da tarihi dönüşüm devam ediyor. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının sürdüğü Hacettepe bölgesinde, tarihi Ankara evlerini yeniden canlandırmak için canla başla çalışan Altındağ Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkıyor. Bölgede tarihi doku iyice meydana çıkarken, bölgenin değeri ise her geçen gün artıyor.

Tarihe sahip çıkılıyor

Tarihi binaları koruma altına aldıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı 'Tarihe sahip çıkmaya, bölgemizdeki tarihi değerleri gelecek nesillere aktarmaya çok önem veriyoruz. Buradaki konakların her biri çok önemli birer tarihi eser... Böylesine tarihi değerleri kaybetmeye gönlümüz razı olamaz. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmaları neticesinde, bölge yeniden ayağa kalkacak, tarihi evler gelecek nesillere dimdik vaziyette aktarılacak inşallah...' dedi.

Ankara'ya değer katacak

Başkan Balcı 'Tarihiyle barışık, huzur dolu bir Altındağ için çalışıyoruz. Altındağ adeta kültür ve tarih hazinesi. Hacettepe Mahallesi de Ankara'nın önemli tarihi bölgelerinden. İnşallah bölgedeki restorasyon çalışmaları tamamlandığında Altındağ, Ankara turizmine önemli bir mekan daha kazandıracak' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/910355/altindagda-hacettepe-mahallesi-ayaga-kalkiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.