Ali Koç'tan yayıncı kuruluş isyanı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yayıncı kuruluşun gelir indirimi taleplerine isyan ederek "Hep onların istediği oluyor. Bu nasıl bir düzendir?" dedi.
Ankara Masası
|
28 Temmuz 2021, Çarşamba - 13:31
Ali Koç'tan yayıncı kuruluş isyanı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç,  Ankara JW Marriott Oteli'nde düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yayıncı kuruluşa teşekkür ettiğine dikkat çeken Koç, "Bu normal şartlarda olabilir. Yaptığınız güzel konuşmada yayıncı kuruluşla yaşanan problemleri de ifade etseydiniz teşekkürünüzü bir nebze anlayışla karşılayabilirdim. Ama bizler feryat ediyoruz." dedi. 

Anadolu kulüplerinin en önemli gelir kaynağının  yayıncı kuruluştan gelen gelirler olduğunu söyleyen Koç, bu oranın bazı kulüplerde yüzde 90 seviyesinde olduğunu ifade etti.

"Bıçak kemiğe dayanana kadar bekleniyor"

Kendi döneminde taciz edilir şekilde indirim taleplerine muhatap kaldıklarını savunan Koç, "Bununla da bitmiyor. Bıçak kemiğe dayanana kadar bekleniyor. Bıçak kemiğe dayandığı şekilde de indirimler bir şekilde alınıyor. Hep onların istediği oluyor. Bu nasıl bir düzendir?" şeklinde konuştu. 

Yapılan indirimlerin toplam tutarının 394 milyon dolar olduğunu dile getiren Koç, "21-22 sezonu için şu anda bir anlaşma yok. Ne olacağını bilmiyoruz. 20-21 sezonunda da bu anlaşma yoktu. Liglerin 5. haftasında anlaşma sağlandı ve 2.6 milyar dendi, bizler kabul etmedik. Biz hukuken muhatap olmadığımız için federasyon bunu kabul etti." ifadelerini kullandı.

TFF'den anlaşmayla ilgili yapılan açıklamada "Kulüplerin bilgisi dahilinde" şeklinde ibareler yer aldığını söyleyen Koç, kararlara onay veriyorlarmış gibi bir pozisyon yaratıldığını savundu. 

Kendilerine gelen bilgilere göre, TFF Başkanı'nın yayıncı ile bir sorun olmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu aktaran Koç, "Ben şu soruyu sormak istiyorum; Sayın Başkanımız: Size göre yayıncı kuruluşla bir sorun var mı yok mu? Varsa bu sorunlar ne derinliktedir? Yoksa, kulüpler bunu abartıyor diyorsanız onu da anlatın. Kriz var mı yok mu?" diye ekledi.

Koç, gelinen noktada ibra konusunda çekimser kalacaklarını ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/911260/ali-koctan-yayinci-kurulus-isyani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.