Oğuzhan Asiltürk'ten dikkat çeken yazı

Oğuzhan Asiltürk'ün kaleme aldığı partisine yönelik ifadeler içeren yazı Milli Gazete'de yayımlandı. Asiltürk, yazısında partisinden kendisine itaat edileceğine dair söz aldığını belirtti.
Ankara Masası
|
28 Temmuz 2021, Çarşamba - 18:14
Oğuzhan Asiltürk'ten dikkat çeken yazı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Gazete'de partisine yönelik dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sık sık görüşen ve son olarak da KKTC ziyaretine katılan isimlerden olan Asiltürk, "Milli Görüş liderliği"ne değinirken "Millî Görüş toplumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca'mızdan sonra bana, teklif edildiğinde, bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: 'Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz', dedim. Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı 'evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz' dediler" ifadelerini kullandı.

"Desteğimizin düşük çıkmasının sebebi budur"

Partisinin siyasetinin "sadece dünya hayatına yönelik" olmaması gerektiğini söyleyen Asiltürk, "Elbette toplumun maddî ihtiyaçlarını da dikkate alacağız. Ancak bunu yaparken, sâdece toplumun maddi ihtiyaçlarını önemsiyor gibi bir görüntü vermememiz gerekir. Buna dikkat etmezsek ahlakî ve mânevi değerleri savunduğumuz için bizi destekleyenler bizden uzaklaşırlar. Son kamuoyu araştırmalarında desteğimizin düşük çıkmasının sebebi budur" dedi.

"İlk defa duyuyorum"

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Asiltürk'ün iddiaları sorulması üzerine "Ben onu duymadım. İlk defa sizden duyuyorum. Maalesef bazı çevreler bu konuyu kendilerine göre pompalayıp duruyorlar. Eğer yetmiyorsa uyduruyorlar. İki hafta önce basit bir rahatsızlıktan dolayı bir arkadaşımızı basın toplantısına görevlendirdim, 'Saadet partisi gitti, Temel Karamollaoğlu ayrılıyor…' yapmayın bunu yahu. Bu konuları istismar etmekten lütfen vazgeçin, gerçeklerle yüz yüze gelin. Böyle 'acaba bir fitne çıkarabilir miyiz, bir karışıklık olur mu? Şöyle söylendi ama biz bunu şöyle tevil edebilir miyiz, gibi bence yorumları bir kenara bırakın. Teşekkür ediyorum ben buna cevap verme ihtiyacı da duymuyorum" yanıtını verd i.

http://www.ankaramasasi.com/haber/911659/oguzhan-asilturkten-dikkat-ceken-yazi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.