MHP'den eski Ekonomi Bakanı Çelebi'ye genel af tepkisi

Eski Ekonomi Bakanı Işın Çelebi'nin PKK için genel af istediğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Teröristler serbest kalırsa, bağımsız Kürdistan kurulursa huzur mu bulacak? Yoksa başı göğe mi erecek?" diye sordu.
Ankara Masası
|
29 Temmuz 2021, Perşembe - 10:54
MHP'den eski Ekonomi Bakanı Çelebi'ye genel af tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında eski Ekonomi Bakanı Işın Çelebi'ye tepki gösterdi.

Çelebi'nin katıldığı bir televizyon programında PKK için genel af istediğini belirten Yönter,  "PKK için genel af istiyor! Bu zehir ve zelil görüşüyle neyi kast ettiğini açıklığa kavuşturmalıdır." dedi.

Yönter, "Teröristler serbest kalırsa, bağımsız Kürdistan kurulursa huzur mu bulacak? Yoksa başı göğe mi erecek?" diye sordu.

"Türkiye'de bu meseleyi köklü çözmek lazım"

Habertürk ekranların canlı yayın konuğu olan  Çelebi, evlat nöbeti tutan ailelerin konuşulduğu programda "Benim kişisel kanaatim toplumsal barışı sağlamak. Türkiye'de bu meseleyi köklü çözmek lazım. Çünkü bunu gördüğüm kadarıyla yurt dışı kaynaklar besliyor. Suriye, Afganistan, Irak gibi bölgelerde insanlar bu konunun taze kalmasını istiyor. Bu 1984'den beri müthiş problemlere sebep oldu. Benim kişisel kanaatim Türkiye'de genel anlamda barışı sağlamak, bir genel af ilan ederek bu konuyu kapatmak. Bunu çok köklü halletmek lazım. Annelerin gözyaşlarını dindirmemiz gerekiyor." demişti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/911989/mhpden-eski-ekonomi-bakani-celebiye-genel-af-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.