Bağlum'da mandıra ve ahırlarda yıkım

Keçiören Belediyesi, Bağlum'da bulunan mandıra ve ahırlara yönelik ruhsatsız oldukları gerekçesi ile yıkım çalışması başlattı.
Ankara Masası
|
29 Temmuz 2021, Perşembe - 12:13
Bağlum'da mandıra ve ahırlarda yıkım

Keçiören ilçesine bağlı Bağlum'da bulunan mandıra ve ahırlara yönelik yıkım çalışması başlatıldı. Besicilerin bir süre önce başvurdukları mahkemeden olumsuz karar çıkması üzerine başlatılan çalışmalarda 9 yapı ruhsatsız oldukları gerekçesi ile Keçiören Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Çalışmalar sırasında bölgede çok sayıda zabıta ve çevik kuvvet ekibi ile toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) hazır bekletildi. Ekipler çalışma sırasında çevrede güvenlik önlemi alırken bu sırada çıkan olaylarda yıkım işlemine karşı çıkanlar gözaltına alındı. 

Mahkeme kararını verdi

Ankara Masası'nın belediye kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Valiliğin ruhsatsız ve kaçak yapılara yönelik aldığı karar doğrultusunda bir süre önce harekete geçildi. Bu süre zarfında besiciler mahkemeye başvurarak yıkımın durdurulmasını istedi. Encümen kararı ve mahkemeden gelen olumsuz sonuç ardından bugün öğle saatlerinde yıkım işlemi başlatıldı. 

"Bunun kime zararı var?"

Çalışmalar kapsamında ahırı yıkılan Cevzet Ece, "Benim ahırım 22 yıl önce yapılmış. 22 yıl önce yapılan ahır bir yere zarar vermiyorsa, hayvanları Türkiye'ye, devlete ve kendime besliyorsam bunun kime zararı var? Bunu yıkmak anlamlı değil. Daha dün yapılanı neden yıkmıyorsunuz?" dedi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/912224/baglumda-mandira-ve-ahirlarda-yikim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.