Büyükşehirden yeşil alan sulamada tasarruf

Ankara Masası
|
02 Mayıs 2020, Cumartesi - 13:14
Büyükşehirden yeşil alan sulamada tasarruf

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeşil alan sulamalarında tasarruf dönemi başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan otomatik damla sulama sistemi kentin birçok noktasında uygulanmaya başladı.

Damla sulama sistemi sayesinde daha önce tankerlerle yapılan bulvar sulamalarında trafik sıkışıklığı, yola su sızdırma nedeniyle oluşan kazaların önüne geçilip maliyetin azaltılması amaçlanıyor.

Mevlana Bulvarı Ahlatlıbel Kavşağı’ndan başlayan ve Ankara Çevre Yolu’na kadar devam eden İncek Bulvarı üzerindeki 14 kilometrelik orta refüje yerleştirilen damla sulama hattı ile çiçek ve bitkiler hem daha modern hem de daha verimli şekilde sulanıyor.

İncek Bulvarı'ndan sonra Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı'nda da damla sulama sistemini kurulacağı ve toplam 167 noktada bu sisteme geçileceği belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, tankerlerle yapılan sulamada daha fazla su kullanıldığına dikkat çekerek, damla sulama yöntemi sayesinde sağlanacak tasarruf oranları hakkında bilgi verdi.  

İncek bulvarında tankerle sulamanın maliyetinin çok yüksek olduğuna işaret eden Güldaş, “Geçtiğimiz sezon 7 ay boyunca bu alanda 3 bin 360 tanker dolusu sulama yapıldı. Her bir tanker 20 ton su kapasitesine sahip. Bu da 67 bin 200 ton su anlamına geliyor. Biz burayı otomatik damla sulama sistemiyle suladığımız zaman 3/1 oranında bir tasarruf sağlayacağız. Ayrıca tankerlerin yakıt, şoför ve işçileriyle toplam 2 milyon 850 bin TL civarında bir maliyeti vardı. Bu sistemle sağladığımız tasarrufla Ankara halkının paralarını çok daha doğru yerlerde ve yatırımlarda kullanma şansımız olacak” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/9133/buyuksehirden-yesil-alan-sulamada-tasarruf
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.