Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan yangınlarda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziyede bulundu.
Samet Dirican
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 10:47
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Aliyev, mesajında Azerbaycan hükümeti ve halkının Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek şunları ifade etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, aziz kardeşim, kardeş Türkiye'nin farklı bölgelerinde çıkan şiddetli orman yangınları ve sonuçları bizi derinden üzmüştür. Sizin liderliğinizle hükümetinizin attığı kararlı adımlar sayesinde azimli ve mücadeleci Türk halkının bu felaketi kısa sürede atlatacağından eminim. Azerbaycan hükümeti ve halkı, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türk halkı ile dayanışma içindedir ve onun yanındadır. Şahsım ve Azerbaycan halkı adına yangınlarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah rahmet eylesin.”

Türkiye'ye yardım için ekipler gönderilecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev ise, Cumhurbaşkanı Aliyev’in talimatıyla Türkiye'ye yardım ekipleri gönderileceğini açıkladı.

Hacıyev, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda orman yangınlarını söndürmek ve artmasını önlemek için Azerbaycan'dan yardım ekipleri kardeş Türkiye'ye gönderilecek” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in Azerbaycan Başbakanı ve Acil Durumlar Bakanlığına gerekli talimatları verdiğini belirten Hacıyev, “İlgili devlet kurumları Türkiye'deki muadilleriyle temasa geçti, yardım ekipleri en kısa sürede kardeş ülkeye hareket edecek" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/914332/azerbaycan-cumhurbaskani-aliyevden-taziye-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.