Bakan Pakdemirli'den THK uçağı eleştirilerine yanıt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlara yönelik müdahalelerde THK'ya ait uçakların kullanılmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Bakan Pakdemirli, "Türkiye'nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil." dedi.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 12:20
Bakan Pakdemirli'den THK uçağı eleştirilerine yanıt

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Orman Yangını Yönetim Merkezi'nde gazetecileri yangınlarla ilgili bilgilendirdi.

Bakan Pakdemirli, açıklamalar ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Türk Hava Kurumu'na ait uçakların yangın söndürme çalışmalarında neden kullanılmadığı yönündeki soruya yanıt veren Bakan Pakdemirli, "Türkiye'nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Ne uçurduğumuz değil ne kadar su bıraktığımız önemli" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/914680/bakan-pakdemirliden-thk-ucagi-elestirilerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.