Metin Külünk'ten 'demokratik seçim' çağrısı

​​AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği seçimlerinin demokratik bir ortamda yapılması için çağrıda bulundu.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 13:33
Metin Külünk'ten 'demokratik seçim' çağrısı

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin gerçekleştirilecek olan seçimlerinde asil üyelerin salona alınmadığını ifade etti.

Türkiye’de yaklaşık 400 bin damızlık koyun ve keçi yetiştiricisi olduğunu belirten Külünk, üyeleri temsil eden birliklerdeki genel kurulların  çok küçük gruplarla yapıldığını belirtti. 

"Bu da doğal olarak demokrasinin aklı ve ruhu ile bağdaşmamaktır." diyen Külünk,  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye seslenerek "İnanıyoruz ki birliklerin genel kurullarının üyelerinin tamamının katılacağı şekilde ve sandıkta seçme seçilme haklarının korunacağı ve varsa yapılması gereken yasal düzenlemeler yapılacaktır. AK Parti hareketi çoğulculuk ve demokratikleşme esaslıdır" dedi.  

İzmir İl Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Seferihisar'da gerçekleştirilecek olan seçimleri hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı. Birliğin genel kurulunda aday olmak için uzun süredir çalışmalar yürüten Çağlar Aran'ın 2016 yılındaki genel kurulda 6 bin 900 üye oy kullanırken, yarın yapılacak seçimde sadece 95 kişinin oy kullanma hakkının olduğunu öne sürmüştü.


"Oy kullanma hakkı alındı"

Yeni Asır'ın haberine göre; geçtiğimiz yıl tebligat gönderilmeden 8 bin asil üyenin yedek üyeliğe düşürülerek oy kullanma hakkının elinden alındığını iddia eden Aran, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın seçimin yapılması hususunda olumsuz görüşüne rağmen SOYBİS sistemine kayıtlı 95 kişiyle genel kurulu gerçekleştirerek, başkanı belirlemeye çabalıyorlar. Bu genel kurul hukuksuzdur, yasal değildir ve yargıdan mutlaka dönecektir. 25 hayvanı olup, birliğe aidat borcu olmayan tüm üyelerimizin oy kullanma hakkı vardır. Yaklaşık 8 bin üyemizin yasal hakkının gasp edildiği bir seçim demokratik olamaz. Bu seçimle yapılmaya çalışılan, devletimizle üretici milletimizin arasındaki köprüyü bozma çabasıdır" ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/914826/metin-kulunkten-demokratik-secim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.