THK Başkanı'ndan tepki çeken açıklama

Türkiye'nin ciğerlerine ateş düşerken THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın yangınlarla mücadele edilen günün akşamında düğüne gittiği ortaya çıktı. Aşçı'nın bunu açıklarken telefonlarına bakamadığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesi de toplumsal olaylar karşısındaki hassasiyetini gözler önüne serdi.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 14:43
THK Başkanı'ndan tepki çeken açıklama

Türkiye ateş topuna dönerken alevler yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Özellikle muhalefet kanadı yangın söndürme çalışmalarının yetersiz olduğunu savunarak Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına tepki gösterdi.

Yangınlarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  THK'nın elinde yangın çıkan bölgelerde kullanılabilecek uçak olmadığını belirterek tartışmalara son noktayı koydu.

Ormanlar yanarken düğüne gitmiş

Bu açıklamadan saatler önce bir televizyon kanalının programına telefon bağlantısı ile katılan THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise tepkileri üzerine çekti.

Aşçı'nın Türkiye'nin yangınlarla mücadele ettiği günün akşamında düğüne gittiği ortaya çıktı.

Programda konuşan Aşçı, “Bu akşam bir özel durumum vardı. Çocukluğundan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı. Oraya gitmek durumunda kaldım. Orada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanımız da aramış, ona da ulaşamadık hakkını helal etsin. Ondan da özür diliyoruz bu anlamda” ifadelerini kullandı.



http://www.ankaramasasi.com/haber/914930/thk-baskanindan-tepki-ceken-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.