Ankara'da servis ücretlerine zam kapıda

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, İstanbul'un ardından Ankara'da da servis ücretlerine yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir zam beklentisi olduğunu duyurdu. Elmadağlı, "Ortalama yüzde 15 gibi bir zam yapıldığında 0 - 3 kilometre için 2 bin 275 TL olan ücret 2 bin 610 TL olacaktır.” dedi.
Büşra Bayrak
|
10 Ağustos 2021, Salı - 12:06
Ankara'da servis ücretlerine zam kapıda

İstanbul'da servis ücretlerine yüzde 15 zam yapılmasının ardından “Ankara’da servis ücretlerinde zam yapılacak mı?”, “Ankara’da servis fiyatları ne kadar olacak?” soruları sorulmaya başladı.

Herkesin merak ettiği tüm bu soruları Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı Ankara Masası’nda yanıtladı.

Geçen yıl pandemi nedeniyle servisçilerin zor bir dönem yaşadığının altını çizen Elmadağlı, tüm dünyayı etkisini altına alan koronavirüs nedeniyle araç bakımlarına, mazot fiyatlarına ve diğer parçalara yönelik oldukça yüksek oranda zamlar yapıldığını belirtti.

Yüzde 15 ile yüzde 20 civarında zam düşünülüyor

Bundan dolayı 2021-2022 eğitim öğretim yılı için yüzde 15 ile yüzde 20 civarında zam yapmayı düşündüklerini söyleyen Elmadağlı,”Henüz netleşmiş bir durum söz konusu değil. İncelemelerimiz sürüyor. Hem esnafımızı mağdur etmeyecek hem de halkın beklentilerinin üzerine çıkmayacak oranda bir zam yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl için geçerli olan servis fiyatları hakkında bilgi veren Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, şöyle konuştu:

“Geçen yıl ki fiyat tarifemiz 0 - 3 kilometre 2 bin 275 TL, 3 - 6 kilometre 2 bin 520 TL, 6 – 10 kilometre 2 bin 925 TL, 10 – 15 kilometre 3 bin 400 TL ve 15 kilometreyi aşan her kilometre için de 75 TL alınıyordu. Biz yıllık oranda fiyatlarımızı belirliyoruz. Bu sene yine okullarımızın açılış tarihi 182 güne denk geliyor ona göre bir hesaplama yaptık. Bunun içerisinde 15 tatiller, özel günler, bayram tatilleri gibi tatilleri çıkartarak hesaplıyoruz. “

"2 bin 275 TL olan ücret 2 bin 610 TL olacak"

İlköğretim öğrencilerinin servislerinde mecburi olan rehber personelleri için geçen yıl öğrenci başına 85 TL ücret alındığını hatırlatan Tuncay, “ Rehber personelleri için de öğrenci başına ücretimizi 100 TL yapmayı düşünüyoruz. Kısacası servislerde ortalama yüzde 15 gibi bir zam yapıldığında 0 - 3 kilometre için 2 bin 275 TL olan ücret 2 bin 610 TL olacaktır.” dedi.  

"Bir an evvel normal hayata dönmek istiyoruz"

Servisçiler olarak Kovid-19’un biran önce biterek okulların sağlıklı bir şekilde açılmasını beklediklerini söyleyen Tuncay, “Geçen yıl hiç çalışamadık. Kovid-19’dan en etkilenen kesimlerden biri servis işletmecileri oldu. Tüm personellerimizin aşılarının bitmiş olacağı şekliyle planlamalarını yapıyoruz. Tabi bu anlamda tüm halkımızı da aşı olmaya devam ediyoruz. Aşı olmadan koronavirüsten kurtulma şansımızın çok zor olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan da enflasyon oranlarının inşallah düşmesi yönünde beklentimiz var. Araç giderlerimizin rakamları çok yükseldi. Normalleşmeyle birlikte tekrardan düşmesi gerekiyor. Bu şekilde devam ederse mağduriyet yaşanmaya devam edecek. Kısacası bir an evvel normal hayata dönmek istiyoruz. “ diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/915005/ankarada-servis-ucretlerine-zam-kapida
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.