​İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu'dan THK tepkisi

​İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu, Türk Hava Kurumu uçaklarının yangınlara müdahale etmemesine tepki göstererek "Bu, kısacası ülkeyi yönetememek ve yönetemedikleri halde ısrar etmek ve hiçbir sorumludan hesap sorulamamaktır" dedi.
Büşra Bayrak
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 17:27
​İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu'dan THK tepkisi

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınları haberi gelirken Türk Hava Kurumu'nun (THK) yangın söndürme araçlarının kullanılmaması tepkilere neden oldu. 

İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu yangın çalışmalarıyla ilgili Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu. 

Ofluoğlu, THK'nın uçaklarının yangına müdahale etmemesine ilişkin tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

"Memleket yönetmek ciddiyet ister. Ülke yönetmekse liyakat ve bir birikim ister. Ben emekli askerim, 30 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet ettim. Uçakların durumunu da iyi bilirim. Kasım ayında Kıbrıs Kapalı Maraş'a pikniğe 7 uçakla gidilmesi gündemdeydi, ben de Twitter'dan bir paylaşım yapmıştım. O zaman da tasarruf konuları gündemdeydi. Ancak Mayıs ayında yine farklı gazetelerde ihalelere yönelik şartnamelere yönelik çalışmalar yapıldı ve bu kamuoyuna yansıdı. Türk Hava Kurumu’nun elinde 5 tane uçak var. 4 bin 900 litre su kapasiteli. Bir şartname yaparak 5 bin litre şartı konuldu. Yani 100 litre eksik var. Şimdi bu şartname Allah’ın emri değil. 5 tane bakımı yapılmış devletin kurumunun elinde uçak var. Biz niye Rusya’ya bu kadar para verip bir uçak alıyoruz? 1 litre eksik götürecek diye neredeyse toplam 25 bin litre suyun dökülmesi hükümet tarafından engel olunuyor.  Bu gerçekten insanın vicdanını parçalıyor. O fotoğrafları gördükçe yüreğim yerinden kopacak gibi oluyor. Yanılmıyorsam yangın uçakları 2 yıldır gündemde. THK’nın bakımı yapılmış uçakları neden alınmıyor? Bir talimat verirsiniz, bakımı yapıldıysa şart mı şartname? Bu olağanüstü bir durum. Kısacası ülkeyi yönetememek ve yönetemedikleri halde ısrar etmek ve hiçbir sorumludan hesap sorulamamaktır bu. Devlet kuralları koyar, denetimini yapar ve hesap sorar. Devlet kurumunun özeti budur aslında. Yetersiz olursanız çözemezsiniz sorunları."

"Tamamen iş bilmezlik"

"İşi bilenler işi yaparsa bu tür sorunlar hiç yaşanmaz." diyen Ofluoğlu, "Devletin bekası esastır. Buna göre hareket etmek lazım. Kurumlar devleti temsil eder. Yani ben bunu atayayım bu benim adamım, bu işi bu yapsın değil. O işe çekirdekten yetişmiş, ömrünü vermiş, eğitimini, ilimini, bilimini almış insanlarla yol yürümek gerek. Üstelik bakanlık seviyesinde bu ülkenin önünü açar. Bizim yaşadığımız tamamen iş bilmezlik, işi iyi yönetememek. Biz her yıl bu orman yangınlarını yaşıyoruz. Bir hata iki kez yapılır mı?" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/915127/iyi-parti-cankaya-ilce-baskani-kevser-ofluogludan-thk-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.