THK uçakları ihalaye neden giremedi?

Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, kuruma ait uçakların 100 litrelik kapasite farkından değil motor tipi nedeniyle ihalelerde yer alamadığını söyledi.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 17:22
THK uçakları ihalaye neden giremedi?

Türkiye günledir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Türk Hava Kurumu uçaklarının yangın söndürme çalışmalarında yer almaması ise yeni bir tartışma konusu. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, 9 Mart’ta beş adet yangın söndürme uçağı kiralamak için ihale düzenlemişti. İhale şartnamesinde kiralanacak üç uçağın 10 ton su taşıma kapasiteli, iki uçağın ise 5 ton su taşıma kapasiteli olması gerektiği kaydedilmişti. 

THK'nın elindeki 4.900 tonluk uçaklar nedeniyle ihalede yer alamadığı yönünde çok sayıda yorum yapıldı. 

Habertürk ekranlarında telefon bağlantısı ile canlı yayın konuğu olan Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, ihale konusuna açıklık getirdi. 

İhale yoluyla hizmet verdiklerini belirten Aşçı, litre farkından değil uçakların motor tiplerinden dolayı ihalede yer alamadıklarına işaret etti. 

Aşçı şu açıklamalarda bulundu:

"Bu uçaklarımızın motor tipleri ihale şartnamesine uymuyor. Jet motoru olma sebebiyle de hızlarında farklılıklar var. Biz kurum olarak ihale şartnamesi yayınlandığı zaman gereken işlemlere baktık. Önce Orman Bakanlığı'na itirazımızı yaptık, kabul edilmedi. Biz kendi uçaklarımız ile ihaleye giremeyince, bu sefer yurt dışından uçak arama faaliyetine başladık. Bu sene için 10 ton taşıma kapasitesi olan 3 uçak kiraladık. Şu anda operasyonda hizmet veren uçaklardır bunlar."

http://www.ankaramasasi.com/haber/915136/thk-ucaklari-ihalaye-neden-giremedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.