Ziya Selçuk'tan Kahramankazan'a ziyaret

İstifa ettiği iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kahramankazan'da tarım işçilerinin çocukları için kurulan 'Mobil Okul' projesini yerinde ziyaret etti.
Ankara Masası
|
30 Temmuz 2021, Cuma - 19:17
Ziya Selçuk'tan Kahramankazan'a ziyaret

İstifa ettiği söylentilerinin ardından sessizliğini koruyan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Telafide Ben de Varım/Mobil Okul” projesi kapsamında Kahramankazan Belediyesini ziyaret etti.

Selçuk, ilçede mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları için Çimşit Köyü'nde oluşturulan açık hava sınıflarında gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. 

Bakan Selçuk’a Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da eşlik etti.

"11 ilimizde 'Mobil Okul' projesini başlatıyoruz"

Bakan Selçuk, mobil okullarda öğretmen desteğinin yanı sıra her türlü araç gereç ve materyal desteğinin de bulunduğunu belirterek, “Mevsimlik tarım işçilerimizin çocukları için neler yapabiliriz sorusu aslında uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Bu sene salgınla ortaya çıkan durumu dikkate alarak fırsat adaletini nasıl ilerletebiliriz diye düşündük. Tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği nedeniyle çocuklarımızın eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için tarım işçilerinin yoğun bulunduğu 11 ilimizde 'Mobil Okul' projesini başlatıyoruz. Bu projede gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor. Meslektaşlarımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal, duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"Her çocuk bizim için önemli"

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, belediye olarak eğitim ve öğretime ellerinden gelen tüm imkanlar ölçüsünde her zaman destek olduklarını belirterek, “Bakanlığımızla iş birliği halinde oluşturduğumuz açık hava sınıfları ve platformlarda yavrularımızın konforlu ve rahat ortamlarda bu etkinliklere katılmaları bizleri oldukça mutlu ediyor. Bakanımızın da bu etkinliklere bizzat yerinde katılmaları bu mutluluğumuzu daha da artırdı. İlçemizde yaşayan her çocuğumuz bizim için çok önemli” dedi.

İstifa iddiası

Son dönemde sosyal medyada sık sık eleştirilerin hedefi olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un istifa ettiği iddia ettiği, istifasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiği belirtilmişti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/915223/ziya-selcuktan-kahramankazana-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.