Mardin Yüceli Vadisi’nde temizlik seferberliği

IGF-https://igfhaber.com/2021/07/31/mardin-yuceli-vadisinde-temizlik-seferberligi/
|
31 Temmuz 2021, Cumartesi - 10:17
Mardin Yüceli Vadisi’nde temizlik seferberliği

Türkiye’nin dört bir yanından yaşanan orman yangınlarından ilçemizdeki piknik alanlarını ve doğayı korumak adına yeşil doğasıyla ilçenin göz bebeği olan Mardin'in Yüceli (Xurs) Vadisi’nde temizlik seferberliği yapıldı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin'in Kızıltepe ilçesinin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın önderliğinde düzenlenen temizlik seferberliği AK Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe Kaymakamlığı kurum amirleri ve personelleri, vatandaş, esnaf ve birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşti. Ormanlarımızın siyah değil hep yeşil kalabilmesi için Yüceli Vadisi’nde hummalı temizlik çalışması yapıldı. Doğasıyla ilçenin en önemli yeşil alanı olan Yüceli Vadisi vatandaşların bilinçsiz kullanımı sonucu oluşan atıklar toplandı. Büyük bir ekiple yapılan temizlik çalışmasıyla vadi temizlendi.

Atıkların toplanmasında yer alan Hüseyin Çam, doğanın önemine değinirken, "Son dönemde ülkemizde maalesef ciğerlerimiz yanıyor. Hain terör örgütü mensuplarının sabotajlarıyla ülkemizin farklı noktalarında orman yangınlarıyla karsı karşıyayız ve bu millet olarak her birimizi üzüyor bunun üstesinden de hep birlikte geleceğiz. Kızıltepe’de çevre bilincini aşılamak adına bir çalışma yapalım dedik. Bugün Yüceli Vadisi’ne geldik, burası ilçemizin ve bölgemizin en nadide güzelliklerinden bir tanesi, burayı korumak bizim elimizde” dedi.

Yapılan temizlik çalışmalarında 400 torbadan fazla çöp toplanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/915459/mardin-yuceli-vadisinde-temizlik-seferberligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.