Sarımsaklı Barajı'ndan ölü çıkarılan 3 kişi toprağa verildi

Kayseri'de Sarımsaklı Barajı gölünde kaybolan ikisi kız çocuğu 3 kişinin cesedi sudan çıkarıldı. Cenazeleri Bülbül Pınarı Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.
Zeliha Demirci
|
31 Temmuz 2021, Cumartesi - 21:01
Sarımsaklı Barajı'ndan ölü çıkarılan 3 kişi toprağa verildi

Melikgazi ilçesinde girdikleri Sarımsaklı Barajı'nda gözden kaybolan 10 yaşındaki Halimulati Musilimani ve 16 yaşındaki Selma Abdulhamit ile yakınlarını kurtarmaya çalışırken gölde kaybolan 28 yaşındaki Abudushoukuer Tuerxunguli'yi havanın aydınlanmasıyla yeniden başlatılan arama çalışmalarında sona gelindi.

Olay yerinde jandarma geniş güvenlik önemli alırken, AFAD, Kayseri Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Turkuaz Arama Kurtarma ekipleri de kaybolan çocuklar ile kadını bulmak için çalışmalara katıldı. Konya'dan ve Mersin'den Polis Su Altı Arama Kurtarma ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda, ikisi kız çocuğu 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kayseri Devlet Hastanesinde yapılan otopsi işleminin ardından cenazeler, Şehir Mezarlığı'nda bulunan Hulusi Akar Camisi'ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından cenazeler, götürüldükleri Bülbül Pınarı Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi. Cenaze törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/918861/sarimsakli-barajindan-olu-cikarilan-3-kisi-topraga-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.