Japonya’da korkulan olmadı

Ankara Masası
|
02 Mayıs 2020, Cumartesi - 15:30
Japonya’da korkulan olmadı

Japonlar 'Altın Hafta' tatilini evinde geçiriyor.

Japonya'da bugün başlayan 'Altın Hafta' tatili milyonların sokaklara döküleceği endişesine yol açsa da korkulan olmadı. Ülkenin başkenti Tokyo'da sokaklar büyük ölçüde boş kaldı.

Japonya'da birçok kişi tarafından en uzun kesintisiz tatil fırsatı olarak görülen Golden Week (Altın Hafta),  bu yıl sönük başladı. Korona virüs salgını nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yapılan 'Evde kalın' çağrısı büyük ölçüde karşılık buldu. Hükümetin daha önce dile getirdiği "İnsanlar seyahat ederse salgın Altın Hafta’da zirve yapabilir" endişesine kulak veren Tokyolular sokakları boş bıraktı.

Az sayıda Japon vatandaşı ise, güzel havayı fırsat bilerek parklarda güneşin tadını çıkardı. Hafta sonunda dolup taşan şehir içi trenleri boş kalırken, Altın Hafta'da her yıl milyonlarca kişiyi başka eyaletlere taşıyan Shinkansen (Hızlı tren) bileti gişelerinde de sakinlik göze çarptı.

Dükkanların pek çoğu kapalı

Salgınla mücadele çabaları kapsamında bir aydır faaliyetlerine ara veren birçok işletme Altın Hafta'da da kapalı kalmayı sürdürürken, bazı yerel restoranlar paket servis uygulamasını hayata geçirdi. Masalara servis uygulamasını askıya alan işletmeler, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde tek tek içeriye giren müşterilere satış yaptı. Hükümetin daha önce açık kalacağını duyurduğu marketler ise faaliyetlerini sürdürdü. Ancak her zamanki yoğunluğun aksine, sakinlik hakimdi.

Evde kalmayı tercih ettiler

Altın Hafta'nın Japonya'nın en yoğun tatil dönemlerinden biri olduğunu belirten Haruka Arakawa, buna rağmen bu yıl çağrılara uyarak evde kalmayı tercih ettiğini söyledi. Küçük çocuğu olduğu için risk almak istemediğini belirten Arakawa, "Sadece alışveriş gibi zorunlu ihtiyaçlar için dışarıya çıkıyorum" şeklinde konuştu.

Hisashi Okazaki de yılın bu döneminde genellikle kaplıca tatiline gitmeyi tercih ettiğini, ancak bu sene planını iptal ettiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/9195/japonyada-korkulan-olmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.