Altındağ Belediyesinden ormanlarda bakım seferberliği

Altındağ Belediyesi ormanlarda 20 personelle başlattığı temizlik çalışması kapsamında 3 ton atık topladı.
Ankara Masası
|
01 Ağustos 2021, Pazar - 11:21
Altındağ Belediyesinden ormanlarda bakım seferberliği

Altındağ Belediyesi ekipleri Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı’nın talimatıyla orman alanlarında temizlik çalışması başlattı.

20 personel yoğun mesai sonucu ormanlık alanlardan torbalar dolu 3 ton atık topladı.

Ormanlardaki bu durumun çok üzücü olduğu ifade eden Balcı "Ülkemizi kavuran yangınlar içimizi de yakıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Ormanlık alanlarımızın bu şekilde dikkatsiz ve hor kullanıldığını görmek gerçekten çok üzücü... Herkesin bilmesi gerekir ki, doğa bize değil, biz doğaya muhtacız. Bu bilinçle hareket edersek, hepimiz kazançlı çıkarız" dedi. 

"En çok cam şişe toplandı"

Ormanlık alanlarda titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Balcı “20 personelimiz sabahtan akşama kadar durmaksızın çalıştı. Maalesef gördük ki, en çok cam şişe toplandı. Cam şişeler ormanlar için büyük tehlike... Bunun yanında plastik atıklar da topladık. Bu durum gerçekten bizleri çok üzdü” ifadelerini kullandı. 

"Daha dikkatli olmalıyız"

Başkan Balcı şunları kaydetti: 

 “Orman yangınlarından etkilenen tüm bölgelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Günlerdir adeta içimiz yanıyor. Bu manzaraları görmemek için hepimiz çok daha dikkatli olmalı, doğa olmazsa bizlerin de var olamayacağı bilinciyle hareket etmeliyiz. Bundan böyle ormanlık alanlarımızdaki denetimlerimizi sıklaştırarak, bu alanları korumak konusunda çok daha özenli olacağız. Tüm vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olunmasını rica ediyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/919636/altindag-belediyesinden-ormanlarda-bakim-seferberligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.