Türkiye alev alev

IGF-https://igfhaber.com/2021/08/01/turkiye-alev-alev/
|
01 Ağustos 2021, Pazar - 16:04
Türkiye alev alev

Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları beşinci günde de sürüyor. Birçok noktada yangın kontrol altına alınırken, acı haber ise Antalya'nın Manavgat ilçesinden geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin verdiği bilgilere göre 30'u aşkın ilde 107 orman yangını çıktı, bunlardan 98'i kontrol altına alındı. Manavgat, Marmaris, Bodrum dahil 9 bölgede yangın söndürme çalışmaları ise devam ediyor.

Yangından etkilenen alanlar 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afet bölgesine acil ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon lira gönderildiğini duyurdu. Yangınlarda 5'i Manavgat'ta, biri Marmaris'te olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gazipaşa ilçeleri, Mersin'in Silifke ilçesi ve Muğla'nın Bodrum Marmaris, Köyceğiz ile Milas ilçelerinde orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Yangın bölgelerinde halk adete seferber oldu. Kimi vatandaşlar itfaiyecilere yardım götürdü kimi ise damacanayla su taşıdı.

Bölgedeki yangınlarla ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "28 Temmuz-1 Ağustos 2021 tarihleri arasında çıkan 112 orman yangınının 107'sini kontrol altına aldık. Devam eden 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.  

 Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Nem yüzde 10'a düşüyor. Çok daha dikkatli olmamız lazım" uyarısında bulundu.

Pakdemirli "Mersin Silifke'de 2 yangın kontrol altına alındı. Böylece Mersin’de son 4 günde 8 orman yangını kontrol altına alınmış oldu. Soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Öte yandan Antalya Gazipaşa'daki yangın kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

CANSIZ BEDENLERİ BULUNDU

Öte yandan Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Ağır hasar gören evde bir çiftin cansız bedeni bulundu.

Bodrum'da 1 mahalle daha tahliye edildi

Milas'ın kırsal Beyciler Mahallesindeki kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Bodrum'a bağlı Aşağı Mazı Mahallesi'ne de ulaştı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, çevredekiler Sahil Güvenlik botları ve özel tur tekneleriyle bölgeden tahliye edildi. Yangının Milas'ta bağlı Ören Mahallesi'ne doğru ilerlediği öğrenildi.

KAPLUMBAĞA YANGINDAN KURTARILDI

https://twitter.com/VahsiHayatlar/status/1421799090887741448
http://www.ankaramasasi.com/haber/919910/turkiye-alev-alev
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.