Bakan Pakdemirli yangınlarla ilgili son gelişmeyi paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı." dedi.
Büşra Bayrak
|
01 Ağustos 2021, Pazar - 22:07
Bakan Pakdemirli yangınlarla ilgili son gelişmeyi paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris'te yaptığı açıklamasında yangınlarla ilgili son durumu paylaştı. Ülke genelinde çıkan 125 yangından 117'sinin söndürüldüğünü açıkladı.

Bakan Pakdemirli, "28 Temmuz-1 Ağustos arası çıkan yangınların bilançosu olarak; 125 yangın çıkmıştı, 117 yangın ya tamamen söndürüldü ya kontrol altına alındı. 3 ilde 8 yangın devam ediyor. Bugün itibarıyla Mersin Silifke, Antalya Gazipaşa, Antalya Kemer ve Muğla Bodrum yangınlarını da kontrol altına aldık. Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor." dedi. 

"8 vatandaşımızı kaybettik"

Türkiye genelindeki yangınlarda yaşanan can kayıplarıyla ilgili son durumu da paylaşan Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye’deki bu yangınlarda 8 vatandaşımızı kaybettik. Bu bizi, hepimizi tüm Türkiye’yi üzüyor. Vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Geride kalanlara da sabırlar diliyoruz."

"Muğla'da hasar tespit çalışmalarımızın yüzde 75'ini bitirdik"

"Muğla'da hasar tespit çalışmalarımızın yüzde 75'ini bitirdik. Orman teşkilatımıza, bu mücadelenin kahramanlarına teşekkür ediyorum. Ekiplerimize motorlarıyla su ve yemek taşıyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"Orman yerlerindeki sorumluluk belediyelerdedir "

"Belediyelerimizin katkıları sonsuz müteşekkiriz. Ancak belediyelerimize ister bizim ister başka partiden. Yangınlardan sonra bilançosu hakkında bir toplanıp yerleşim yerlerine sorumluluklarının hatırlatılması lazım. Benim gördüğüm orman yerlerindeki sorumluluk belediyelerdedir. Bu anlamda siyaset üstü bir çağrıdır. Bu yangından sonra oturup bir çalıştay yapıp yerleşim yerlerinin korunması konusunda hep birlikte oturup konuşmamız gerekir diye düşünüyorum."

"İlk yağmurla beraber, bu alanları yeşillendireceğiz"

İlk yağmurlarla beraber fidan dikim kampanyamızla bu kaybettiğimiz alanları yeşillendirme gayreti içerisinde olacağız."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/920246/bakan-pakdemirli-yanginlarla-ilgili-son-gelismeyi-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.