Ordu'da hayvana şiddet!

Ordu'nun Ünye ilçesinde köpeği motosikletin arkasına bağlayarak eziyet eden kişi yakalandı.
Zeliha Demirci
|
02 Ağustos 2021, Pazartesi - 13:34
Ordu'da hayvana şiddet!

Ünye'de bir kişinin motosikletini sürerken iple bağlı köpeğini çektirdiği görüntülerin sosyal medya yer alması üzerine duruma Vali Tuncay Sonel müdahale etti. Gece saatlerinde durumdan haberdar olan Vali Sonel, emniyet ve jandarma birimlerine talimat vererek, şüphelinin bulunmasını ve hakkında gerekli işlemin yapılmasını istedi.

Bunun üzerine Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ünye İlçe jandarma Komutanlığı ekiplerince köpeğe eziyet eden şüpheli yakalanarak, hakkında adli ve idari işlem başlatıldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde eziyet edildiği görülen köpeği de sahiplenen Sonel, köpeği Ünye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bulunduğu yerden aldırarak, Altınordu ilçesinde faaliyet gösteren özel bir klinikte tedavi altına alınmasını sağladı.

Köpeğin tedavi edildiği özel kliniğe gelen Sonel, veteriner Taner Canbulut'tan hayvanın durumu hakkında bilgi aldı. Canbulut, "Dünyayı birlikte paylaşıyoruz. Hayvanlarımıza karşı bu denli ilgi ve alaka gösteren bir valiye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Sayın valimize hayvanseverler adına teşekkür ediyorum. Dost'un bütün bakımını biz üsteleniyoruz." dedi.

Vali Sonel de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hayvanlara karşı yapılan kötü muamelenin asla kabul edilemeyeceğini ifade etti. Konudan gece bilgilerinin olduğunu belirten Sonel, şunları kaydetti: "Bir kendini bilmez köpeği motorun arkasına bağlamış, koşturuyor. Hemen emniyetimiz jandarmamız devreye girdi. Sağ olsunlar şahsı yakaladılar, adli ve idari işlem başlatıldı. Köpeğe 'Dost' ismini verdik. Jandarmamız da Dost'u sahiplendi. Veterinerimiz burada birkaç gün tedavi edecek. Tedavisinin ardından jandarmamızın şefkatli ellerine teslim edeceğiz. Dost'un bundan sonraki evi, Ünye Jandarma Komutanlığımız olacak."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/920729/orduda-hayvana-siddet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.