ALES başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 19 Eylül'de uygulanacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) başvuruları başladı.
Zeliha Demirci
|
03 Ağustos 2021, Salı - 13:23
ALES başvuruları başladı

2021-ALES/2 başvuruları başladı. 19 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak sınava başvurular ise 03-11 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek. Ücreti 145 TL olarak belirlenen 2021-ALES ile ayrıntılı bilgiler kılavuzda yer alıyor. 

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.g... internet adresinden ulaşabilir.

ALES puanı nerelerde kullanılır?

ALES, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarında ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/923409/ales-basvurulari-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.