Yangın bölgelerinde Sahil Güvenlik ve Jandarma'nın kaç personeli var?

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı sosyal medya hesapları üzerinden orman yangınlarında görevli personel ve ekipman sayısına ilişkin bilgileri paylaştı.
Büşra Bayrak
|
03 Ağustos 2021, Salı - 15:26
Yangın bölgelerinde Sahil Güvenlik ve Jandarma'nın kaç personeli var?

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, yangın bölgelerinde söndürme ve tahliye çalışmalarına destek veren ekip ve ekipman sayısını açıkladı.  Buna göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı 520 personel ile Jandarma Genel Komutanlığı ise 2 bin 310 personelle destek sağlıyor.

520 personel görevde

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 520 personel ve 26 sahil güvenlik botu ile ormanlık alanlardaki yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verdiklerini belirtti.

Sahil Güvenlik Komutanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 520 sahil güvenlik personeli, bir sahil güvenlik korveti, 26 sahil güvenlik botu, 3 Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma timi, bir sahil güvenlik helikopteri ile yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına destek verildiği aktarıldı.

4 ilde 2 bin 310 personel görevde

Jandarma Genel Komutanlığı ise, Antalya, Muğla, Isparta ve Denizli'deki orman yangınlarına müdahale ve yangından etkilenen vatandaşlara yardım çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini bildirdi.

Komutanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda orman yangınlarıyla ilgili bugün itibarıyla yapılan çalışmalara yer verildi.

Paylaşımda, "Antalya'da 1000 personel, 102 araç, 4 helikopter, Muğla'da 1150 personel, 178 araç, Isparta'da 100 personel, 26 araç, Denizli'de 60 personel, 11 araç olmak üzere, 4 ilde toplam 2 bin 310 personel, 317 araç, 4 helikopter ile yangınlara müdahale ve vatandaşlarımıza yardım çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam etmektedir." denildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/924362/yangin-bolgelerinde-sahil-guvenlik-ve-jandarmanin-kac-personeli-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.