Orman yangınlarında son durum ne? Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi devam ediyor

Orman Genel Müdürlüğü, 28 Temmuz'dan bu yana çıkan 174 yangının 160'ının kontrol altına alındığını, 14'ünün devam ettiğini bildirdi.
Samet Dirican
|
04 Ağustos 2021, Çarşamba - 10:21
Orman yangınlarında son durum ne? Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi devam ediyor

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, 28 Temmuz- 4 Ağustos arasında toplam 39 ilde 174 orman yangını meydana geldiği belirtildi.

Söz konusu yangınların 160'ının kontrol altına alındığı ifade edilen açıklamada, 6 ilde 14 yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Ayrıca ekiplerimiz tarafından 98 kırsal alan yangınına müdahale edilmiştir. Şu an itibarıyla devam eden yangınlarla mücadelede toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5 bin 250 personel görev yapmaktadır.'

Pakdemirli de yangınlarla ilgili bilgi verdi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "34 ilde 160 yangın kontrol altına alındı. Ormanın Kahramanları’nın 5 ilde, 14 farklı yangınla olan mücadelesi durmadan devam ediyor." dedi.

Ormanların yerinde orman yetiştirilir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, orman yangınlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Yanan ormanların yerinde ancak yeni orman yetiştirilir. Bu, Anayasal yükümlülük ve aynı zamanda vicdani sorumluluğumuzdur. Dayanışma ve el birliğiyle bu toprakları yine yeşerteceğiz.' ifadelerini kullandı.

Milas'taki yangın Termik Santrale yaklaştı

Milas yangınında alevler, Kemerköy Termik Santrali’nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı. Yetkililer tedbir alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürüyor.

Termik Santral patlar mı?

Öte yandan, termik santralin patlama riskinin söz konusu olmadığını ifade eden santral yetkilileri, "Bu konudaki endişeler yersiz. Santral ile ilgili çevreye zarar verecek bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Düzce'den tonlarca su gönderildi

Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları ile mücadele devam ederken, bir yandan da ülke olarak bölgeye yardım yağıyor. Düzce Belediyesi yangın söndürme ekiplerine dağıtılmak üzere 18 ton içme suyunu Manavgat’a gönderdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/925019/orman-yanginlarinda-son-durum-ne-turkiyenin-yanginlarla-mucadelesi-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.