Ankara İtfaiyesi Köyceğiz'de mücadele ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait yangın söndürme araçları ve Ankara Çevik Kuvvet’e bağlı TOMA’lar, Köyceğiz'deki yangına müdahale etti. İspanya'dan gelen 2 yangın söndürme uçağı da bölgede görüntülendi.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2021, Çarşamba - 18:06
Ankara İtfaiyesi Köyceğiz'de mücadele ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yangın Söndürme Araçları ve Ankara Çevik Kuvvet’e bağlı TOMA’ların, 29 Temmuz Perşembe günü Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde başlayan yangına müdahalesi sürüyor.

Yeşilköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan yangın dün yerleşim yerlerine tehdit edince ilçeye bağlı Çayhisar Mahallesi, Kavacık Mahallesi, Pınar Mahallesi Ören Yeri, Zeytinalanı Mahallesi Akyaka Mevkii, Taşdibi Mahalleleri’nde yaşayanlar binlerce insan tahliye edildi.

Sabah saatlerinden itibaren yangına havadan ve karadan müdahale edilmesine rağmen yangının ilerleyişi sürüyor. Bugün de ilçeye bağlı Sazak Mahallesi’nin tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

İspanya yangın söndürme uçakları müdahale etti

Türkiye’deki yangın nedeniyle Türkiye’ye destek veren ülkeler arasında yer alan İspanya Hava Kuvvetlerine ait “43 Grupo” birime mensup 2 yangın söndürme uçağı, bir ulaştırma uçağı ve 27 pilot Salı günü gelmişti.
İspanya’dan gelen yangın söndürme uçakları gün boyu Köyceğiz’deki yangına müdahale ettiler.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/926552/ankara-itfaiyesi-koycegizde-mucadele-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.