Ankara İtfaiyesi’nden ANFA personeline eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ANFA Güvenlik ve ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeline yangın tatbikatı eğitimi verdi. Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşen tatbikatta, toplam 93 kişiden oluşan ANFA Güvenlik ve ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeli teorik ve uygulamalı eğitim aldı.
Zeliha Demirci
|
05 Ağustos 2021, Perşembe - 12:43
Ankara İtfaiyesi’nden ANFA personeline eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkede yaşanan orman yangınları ve acı kayıpların ardından alınacak önlemlerin hayati önemine dikkat çekmek amacıyla personeline yönelik eğitim çalışmalarını hızlandırdı. İtfaiye Daire Başkanlığı bu kapsamda ANFA Güvenlik ve ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personeline düzenlediği yangın tatbikatı ile hem teorik hem de uygulamalı eğitim verdi.

Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda tatbikat

Ankara İtfaiyesi, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen tatbikata 8 kişilik ekibi ile birlikte 2 itfaiye aracı ve 1 tankerle katıldı. Eğitimde 63 ANFA Güvenlik ile 30 ANFA Genel Müdürlüğü peyzaj personelinden oluşan toplam 93 kişilik ekip, yangın çeşitleri ve yangına müdahale esasları konusunda bilgilendirildi.

"Yangın bölgesine 20 araç ve 45 personelle müdahale ediyoruz"

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2. Bölge Amiri Orhan Özülüş, tatbikatın amacına ilişkin şu bilgileri verdi: "Son günlerde meydana gelen orman yangınları ülkemizin dört bir yanını sarmış durumda. Ankara İtfaiyesi olarak yangın bölgesine 20 araç ve 45 personelle müdahale ediyoruz. Bu doğrultuda Ankara çevresinde meydana gelen orman yangınlarına daha duyarlı olmak için Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda ANFA personeline yangın tatbikatı verdik. Arkadaşlarımızın yangınlara karşı daha eğitimli ve duyarlı olabilmesini amaçlıyoruz."

ANFA Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Murat Aydın ise yangın eğitiminin önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bu eğitim çalışmasında alandaki şirket personeline yangın ve afetlerde meydana gelebilecek zararları en az indirebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak amaçlanırken, eğitim sonucunda görev noktalarında büyük bir yangın çıkmışçasına paniğe kapılmadan, müdahale yöntemleri eğitimi verilmiştir. Eğitimlerimiz tüm sahada devam edecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/928302/ankara-itfaiyesinden-anfa-personeline-egitim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.