Yangınlara müdahalede kritik gün

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün 5 ilçede, 14 farklı noktada yangınla mücadele ettiklerini belirterek, "Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek. Bunu avantaja çevirmemiz lazım. Rüzgar güçlü haldeyken durdurmayı başardık, yarın inşallah tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
05 Ağustos 2021, Perşembe - 21:45
Yangınlara müdahalede kritik gün

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün 5 ilçede, 14 farklı noktada yangınla mücadele ettiklerini belirterek, "Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek. Bunu avantaja çevirmemiz lazım. Rüzgar güçlü haldeyken durdurmayı başardık, yarın inşallah tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Adil Karaismailoğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuoğlu, şu anda Antalya’da 200’üncü saat içinde olduklarını belirterek, “Bugün 5 ilçede, 14 farklı noktada yangınla mücadele ediyoruz. Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Alanya ilçelerinde, Gülendağ, Kızıldağ, Karaisa-Karabul arası, Karadere, Serik, Karabucak Vadisi, Sinevi Vadisi, Katrancı Dağı, Eynif Ovası, Murtiçi, Güçlüköy, Güzelbağ, Alara arası, Susuz cephelerinde çıkan orman yangınları ekiplerimizin cansiperane mücadelesiyle bazı cephelerde kontrol sağlanmış, soğutma çalışmaları başladı” ifadelerini kullandı.

"Düne göre daha iyi noktadayız"

Yangını bazı cephelerde kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Çavuşoğlu, “Bugün düne göre daha iyi noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü dün bıraktığımız noktadan ileriye gitmesini arkadaşlarımızın cansiperane çalışmaları, havadan ve karadan müdahaleler sayesinde durdurduk. Bazı cephelerde de kontrol altına aldığımız gibi soğutma çalışmalarını da tamamlamak. Ama sahada dolaşırken gördük ki, soğutma çalışmalarının bittiği veya diğer yerlerden 300, 400, 500 metre ötelere yangının sıçradığını, hem havadan hem karadan gördük. Ama her noktada ekiplerimiz itfaiyemizden orman çalışanımıza, emniyetimizin TOMA’sına kadar hepsi anında mücadele ediyor” diye konuştu.

"Hava unsurlarımız 1650 sorti yaptı"

Bugün havadan ve karadan bin 832 araçla, sahada 6 bin 511 kişinin yangınla mücadele ettiğini kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Sadece hava unsurlarımız bugün toplamda bin 650 sorti yaptı. Aslında bu her gün yaptığımız sortinin aşağı yukarı ortalamasıdır. Sabah 06.00’da kalkan uçak ve helikopterlerimiz zamanlıca müdahalelerini de yaptı” dedi.
Yangında 7 vatandaşın Antalya’da hayatını kaybettiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugüne kadar 770 vatandaşımız yaralandı, etkilendi. 757’si taburcu edildi, 6 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Herhangi bir hayati tehlikesi yok” diye konuştu.

"Canı gönülden çalışıyorlar"

Bugün sahada dolaşırken ki gözlemlerini de anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’mizin her yerinden kurumlarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, arama kurtarma ekiplerini ve bireysel vatandaşlarımızı gördük. Bu gerçekten bizi çok duygulandırdı. Tüm kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve bireysel olarak gelerek vatandaşlarımıza şükranlarımızı bir kez daha arz ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Hepsi kendi evi yanıyormuş gibi, canı gönülden çalışıyorlar” dedi.

"Tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz"

Yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek. Bunu avantaja çevirmemiz lazım. Rüzgar güçlü haldeyken durdurmayı başardık, yarın inşallah tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz. Ama bu yangındır, kesin olarak da yangını kontrol altına alacağız demekte doğru bir bilgi olmaz.

Yangın söndürme çalışmalarına paralel olarak vatandaşların yaralarını da sarmak gerekiyor. Şu anda bu çalışmaları da yoğur bir şekilde yapıyoruz, devletimizin kurumları sahada yoğun bir şekilde çalışıyor. Belediyelerimiz ve diğer kuruluşlarımız da aynı şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve ilk anda duyduğu acil ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu ana kadar tespitlerimize göre bin 352 bina ağır hasar, yıkılan veya yıkılması gereken, bağımsız bölümleriyle beraber bu 2 bin 64. Bunla ilgili yıkım çalışmaları da devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/928906/yanginlara-mudahalede-kritik-gun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.