Yangın Yunanistan'ı etkisi altına aldı

Yunanistan’ın Eğriboz Adası’nda ormanlık alanda meydana gelen yangınlarda en az 150 ev küle döndü.
Zeliha Demirci
|
06 Ağustos 2021, Cuma - 11:22
Yangın Yunanistan'ı etkisi altına aldı

Yunanistan’daki Eğriboz Adası’nın (Evia) kuzeyinde ormanlık alandaki yangınla mücadele 4 gündür sürüyor. Henüz kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle en az 150 ev ve onlarca araç küle döndü.

Adada yaşayanlar hükümeti yangına yeterli derecede müdahale etmemekle suçlarken, hükümet ise yetkili birimlerin elinden geleni yaptığını ifade ederek kendini savundu. Yangına uçak ve helikopterlerle müdahale edilmediği için alevlerin sönmediğini belirten ada sakinleri, hükümete müdahalede bulunması için çağrıda bulundu.

Adadaki çam ormanlarının bulunduğu turistik Rovies kasabasında, yeşil alanlar küle dönerken birçok canlı da telef oldu. Yangınlar bölgede hem ekolojik hem de ekonomik bir felakete yol açtı. Yangın nedeniyle birçok noktada trafik akışının durdurulduğu belirtildi.

Atina’da binlerce kişi şehri terk etti

Yunanistan’ın 99 farklı noktasında yangınlar devam ederken, başkent Atina’nın kuzeyinde ormanlık alanda alevlerin yeniden yükselmesi sonucu binlerce insan şehri terk etti. İtfaiye ekipleri gece boyunca alevlerin yerleşim bölgelerine, elektrik tesisatlarına ve tarihi mekanlara sıçramaması için yangınla mücadele etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/929416/yangin-yunanistani-etkisi-altina-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.