THK uçaklarının arşiv görüntüleri ortaya çıktı

Türk Hava Kurumu'nda yer alan yangın söndürme uçaklarının 23 ve 25 Ağustos 2019 yılında çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu videoda uçakların göreve hazır olması dikkat çekiyor.
Ankara Masası
|
06 Ağustos 2021, Cuma - 15:20
THK uçaklarının arşiv görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye günlerdir orman yangınlarıyla mücadele ederken, ülkede yangın söndürme uçak sayısının yeterli olmamasının nedenleri tartışılıyor. Türk Hava Kurumu'na ait uçakların kullanılmaması ise tartışmanın bir başka boyutu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada THK'nın elinde yangın bölgelerinde kullanılabilecek uçak olmadığını söyledi. Uçakların bakımlarının eksik olduğu belirtildi. Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, "6 uçağın ayağa kalkması için gereken para 4 milyon dolar." dedi.

Görevlerini başarıyla tamamlıyorlar

Söz konusu gelişmeler sürerken uçakların 23 ve 25 Ağustos 2019 yılında çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Hirfanlı Barajı'ndan su alımlarını tamamlayan TC-TKM, TC-TKV, TC-TKT ve TC-TKK kuyruk tescilli uçaklar taşıdıkları suları belirlenen noktalara bırakıyor. 

Kaptan pilot İsmail Çınar, Çanakkale'den Adana'da birçok bölgede görev yaptığını belirterek "Vadilere gireriz, dumanın içine gireriz. Fırtına olur devasa dalgalar olur ama biz bırakmayız. Her attığımız hedefi vurmak zorundayız" diyor. 

Bir diğer kaptan pilot Yücel Aksoy ise kullanılan CL-215 uçaklarıyla ilgili bilgi veriyor. Uçakların hem karaya hem de suya inebildiğini belirten Aksoy, uçakların 5.5 ton su alma kapasitesine sahip olduğunu aktarıyor.



http://www.ankaramasasi.com/haber/929738/thk-ucaklarinin-arsiv-goruntuleri-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.