Terör örgütü PKK'dan Türkiye'ye 'Kaz Dağları' tehditi

Terör örgütü PKK'nın yayın organlarından biri olan Yeni Özgür Politika gazetesi attığı manşetle Türkiye'yi Kaz Dağlarını yakmakla tehdit etti. ''Kürt'le barışmayan Kaz Dağları'nı kaybeder'' başlığıyla girilen haberde skandal ifadeler kullandı.
Büşra Bayrak
|
07 Ağustos 2021, Cumartesi - 15:05
Terör örgütü PKK'dan Türkiye'ye 'Kaz Dağları' tehditi

Türkiye’deki çeşitli bölgelerde peş peşe başlayan yangınlarla mücadele tüm hızıyla sürüyor. 

Yangınlarla canla başla mücadele edildiği bugünlerde terör örgütü PKK’nın yayın organlarından biri olan Yeni Özgür Politika gazetesinin manşetine “Kürt'le barışmayan Kaz Dağları'nı kaybeder” cümlesini taşıması dikkat çekti. Aynı satırlarda 'İkizdere'yi durdurmak ve Konya'daki kuraklığı bitirmek çok zor' ifadelerine de yer verildi.

Haberin spotunda ise şu ifadeler yer verildi:

 "Polen Ekoloji'den Cemil Aksu, silah endüstrisini geliştirmeye çalışan, bu kapsamda madenciliğe ve ağır sanayiye yatırım yapan, Kürdistan'da ormanları yakan Türk devletinin ekolojik yıkımının Kürt sorunundaki çözümsüzlükle ilişkisini değerlendirdi" denildi. Yazının içeriğinde, "Kürt sorunundaki güvenlikçi politikalara ses çıkarmadan, İkizdere'yi durdurmak, Konya'daki kuraklığı gidermek, Kazdağları'nı kazanmak zor"

" Bodrum Cizre'ye uzak değil"

HDP'nin İdil'deki grup toplantısında 2015 yılında konuşan Selahattin Demirtaş, Cizre'deki olaylarla ilgili kullandığı ifadelerle yangınları işaret etmişti. Hem vatandaşları hem de devleti aşağılık bir şekilde tehdit ettiği konuşmasında ''Bodrum Cizre'ye uzak değil'' demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/930712/teror-orgutu-pkkdan-turkiyeye-kaz-daglari-tehditi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.