ABD'nin California eyaletindeki orman yangını söndürülemiyor

California eyaletinin tarihindeki en büyük 3. yangını olarak kayıtlara geçen 'Dixie' yangını devam ediyor. Alevler şu ana kadar yaklaşık 447 bin dönüm alan küle döndürürken, en az 8 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.
Berfin Eneç
|
08 Ağustos 2021, Pazar - 10:43
ABD'nin California eyaletindeki orman yangını söndürülemiyor

ABD'nin California eyaletinde devam eden son yılların en büyük orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Eyalet tarihinin en büyük 3. yangını olarak kayıtlara geçen ve 13-14 Temmuz'da başlayan Dixie yangınında yaklaşık 447 bin dönümlük alan küle dönerken, yangının yalnızca yüzde 21'nin kontrol altına alındığı açıklandı.

California Orman ve Yangından Korunma Departmanı (Cal Fire) Sözcüsü Edwin Zuniga, "Şimdi daha az rüzgar ve doğrudan güneş ışığını engelleyen bir duman örtüsü ile söndürme çalışmaları için daha uygun hava koşulları var. Zemin kazanmayı umuyoruz" dedi.

Pulmas County Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise "Kendilerinden haber alınamayan 8 kişi hakkında ihbar aldık" ifadesini kullanırken, kayıp kişilerin bulunabilmesi için halktan yardım istendi. Kayıpların 5'inin Sacramento'nun kuzeyinde, yangınların küle çevirdiği Greenville kasabasından olduğu belirtildi.

Tarihi kasaba haritadan silindi

California eyaletinin kuzeybatısındaki 800 nüfuslu tarihi Greenville kasabasının neredeyse tamamı alevlere teslim oldu.

Kasabada 184'ten fazla yapı küle dönerken alevler, yüzlerce ev, benzin istasyonu, kilise, ev, müze ve otel dahil tüm binaları harabeye çevirdi.


(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/931130/abdnin-california-eyaletindeki-orman-yangini-sondurulemiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.