Kılıçdaroğlu'nun açıklaması gözleri Mansur Yavaş'a çevirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli." şeklindeki açıklaması Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim öncesinde sarf ettiği "Sadece 1 dönem aday olacağım" sözlerini akıllara getirdi. Yavaş'ın ne karar vereceği merak konusu oldu.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2021, Pazartesi - 16:30
Kılıçdaroğlu'nun açıklaması gözleri Mansur Yavaş'a çevirdi

Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak girdiği seçimde Mehmet Özhaseki'yi geride bırakıp Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş'ı zor bir karar bekliyor.

Seçim zamanı adının duyurulması ardından yaptığı ilk açıklamada, sadece bir dönem aday olacağını belirterek, Ankaralılara 5 yıl sonra veda edeceğini dile getiren Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasıyla merak uyandıran bir pozisyona düştü.

Kılıçdaroğlu 'devam' dedi

CHP liderinin, büyükşehir belediye başkanlığı yapan isimlerden bir dönem daha devam etmelerini istemesi gözleri Mansur Yavaş cephesine çevirdi. Gelişme Yavaş'ın 24 Aralık 2018 tarihindeki "Ben bir dönem adayım. Bu dönem zarfında Ankara'nın önümüzdeki 50 yılını planlayıp 5 yıl sonra Ankara halkına borcumuzu ödeyerek veda ederiz diye düşünüyorum" sözlerini akıllara getirdi. 

Yavaş'ın bu noktada ne karar vereceği soru işareti yaratırken Ankara kulisleri ABB Başkanı'nın ikinci döneme yeşil ışık yaktığını konuşuyor. Yavaş'ın Kılıçdaroğlu’na bir dönem daha devam etmek istediğini ilettiği iddia ediliyor. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/932596/kilicdaroglunun-aciklamasi-gozleri-mansur-yavasa-cevirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.