AK Parti'den Mansur Yavaş'a 5 soru

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Ak Parti üyesi Sinan Burhan ve Nihat Yalçın'ın 'ABB çalışanlarına sendika değiştirmek için baskı yapılıyor' iddialarına CHP Etimesgut Meclis üyesi Ertan Işık cevap verdi.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2021, Pazartesi - 18:59
AK Parti'den Mansur Yavaş'a 5 soru

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ağustos Ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.

Birleşimde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Ak Parti üyesi Sinan Burhan ve Nihat Yalçın'ın Meclis'e sunduğu önerge dikkat çekti.

İki isim, ABB çalışanlarına Mansur Yavaş'ın talimatına rağmen bazı bürokratların sendika değişimi için baskı yaptıklarını iddia etti.

Sinan Burhan ve Nihat Yalçın, Mansur Yavaş'a şu soruları yöneltti;

Soru 1: Sayın başkan bu baskı, tehdit ve mobbinglerden  haberiniz var mı?

Soru 2: Bu yapılanlar size rağmen mi yapılıyor ?

Soru 3: Seçim öncesi verdiğiniz tüm sözleri seçim sonrası rafa mı kaldırdınız ?

Soru 4: Bu bürokratlarla ilgili bir inceleme yapacak mısınız ? Görevden alma olacak mı ?

Soru 5: Sayın Yavaş geçtiğimiz günlerde tüm çalışanlara mesaj attınız. Herhangi bir baskıyı kabul etmediğiniz belirttiniz. Ancak sizin bu sözü bürokratlar dinlemiyor. Yoksa siz bildiğinizi yapıp ben kamu oyunu idare ederim mi diyorsunuz. Bu kötü tiyatroya  bir son  verin.Sizi rozetsiz başkan olmaya ve adil olmaya davet ediyorum. Adil olacak mısınız ?

"Cumhuriyet tarihinde bir ilk"

CHP Etimesgut Meclis üyesi Ertan Işık, verilen önergeyle ilgili söz alarak iddiaları yalanladı.

Işık, Mansur Yavaş'ın gelir gelmez " Hiçbir arkadaşımıza zorlama olmayacak" talimatının  Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu hatırlatarak "Meclis’in hiçbir konusu olmamasına rağmen gündeme böyle bir soru önergesi ile doğru olmayan bilgiler taşınmıştır. Sayın Mansur Yavaş’ın hiçbir kanuni zorunluluğu var mıydı? İstese sendikadan şuraya geçin diye bir talimat verebilirdi. Onun önünde de hiçbir engel olamazdı. Şimdi biraz önce burada iddia babında bazı isimlerden bahsettiniz. Şimdi bende size HAK-İş’in BUGSAŞ çalışanı üyelerine attığı mesajı okuyacağım. ‘BUGSAŞ çalışanı değerli üyelerimiz, sendikamıza üye olan arkadaşlarımız 31 Temmuz tarihinden itibaren 500 TL hediye çeki verilecektir. Ayrıca son dönemlerde bazı amirlerin idareci vasıflarını kullanarak baskı ve tehditle siz üyelerimizi, işyeri ve bölgelerinizi değiştirmekle baskı altına almaya çalıştıkları tespit edilmiştir. Ancak baskı ile işçi iradesinin önüne geçmek bir suçtur. Bu sebeple baskı ve tehdit yolu ile sizleri sendikamızdan istifa ettirmeye çalışan kişileri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın yetkilendirmiş olduğu Ercan Koç’u 0532…… numaralı hattan 7/24 saat gözetmeden arayabilirsiniz.’ Deniyor. ‘ Öz Taşıma-İş Sendikası olarak baskı ve tehditte bulunan şahısların bu hareketlerinin karşılıksız kalmayacağını bir daha bildirmek istiyoruz. Sayın Yavaş’ın da linkini izleyebilirsiniz’ deniyor. Peki bu arkadaş da yetkili. Bu arkadaş sizin ismini okuduğunuz insanlardan bizi belediye nezdinde tanıyanlar bilir daha yetkili. O zaman buradan şu çıkıyor; yani sizin istediğiniz sendika kazanmadığı zaman baskı, şiddet, yönlendirme, böyle bir şey asla olmamıştır. Gelelim Memur-Sen konusuna… Memur-Sen’de de Türk Kamu-Sen kazandı biliyorsunuz. Cumhur İttifakı’nın bir paydaşı. Yani siz o zaman Türk Kamu-Sen’i de Cumhur İttifakı’n da olmasına rağmen kendinizden kabul etmiyorsanız bizim yapacağımız bir şey yok. Biz baskı ve şiddet kullanmış olsaydık oraya karşı da bir tavır içerisinde olurduk. Orada da çok ciddi arkadaşlar itirazlarda bulundular. Hepsinin mesnetsiz olduğu ortaya çıktı. Arkadaşlar bu tür şeylerle suyu bulandırıp, asılsız kamuoyu yaratmaktan başka hiçbir şey ifade etmeyen bu önergelerin hiçbir aslı yoktur. Cumhuriyet tarihinde bir ilktir başkan gelir gelmez genelge yayınlattı. “Hiçbir arkadaşımıza zorlama olmayacak” diye bu zamana kadar da öyle bir zorlama olmadı. Hak-İş genel başkanından da teşekkür mektubu aldık. Bunun böyle bilinmesi için söz aldım, olayın gerçeği budur." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/935750/ak-partiden-mansur-yavasa-5-soru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.