ABB Meclisi'nde bilboard tartışması

Ankara'daki bilboardların kiraya verilmesi için ihaleye çıkılmaması Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde parti grupları arasında tartışmaya neden oldu.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2021, Pazartesi - 21:18
ABB Meclisi'nde bilboard tartışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ağustos Ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi.

Toplantıda Ankara'daki bilboardların kiralaması için ihaleye çıkılması kararının bir kez daha ertelenmesi tartışmalara neden oldu.

CHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri bir an önce ihaleye çıkılması gerektiğini, ihalenin Ankara'ya gelir getireceği savunurken, AK Parti cephesi bilboardların ilçe belediyelere eşit dağıtılmadığını, Yenimahalle ve Çankaya belediyelerinin daha fazla gelir el ettiğini belirtti.

"Ankaralı’nın 1 TL’ye ihtiyacı var"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, ertelemenin bir nedeni olmadığını savunurken "Değerli arkadaşlar şimdi içimizde esnaf kardeşlerimiz var .Belediye başkanlarımız var.İlçe belediye Meclis üyelerimiz var. Şimdi bu billboardlar veya kiraya verilecek yerler Keçiören Belediyesinde olsaydı Mamak Belediyesinde olsaydı, 2-3 ay ertelenir miydi ? Soruyorum ya ertelenir miydi ? yani bunun bir sebebi olmadan sırf belediyeye gelir getirecek diye yazık günah değil mi? Bunlar boş durmasın niye vermiyoruz .Biz bunları ayda 500  dahi getirse  1 milyon dahi getirse bu Ankaralı'nın hakkı değil mi? Yani niye bunu erteliyoruz?  Gerekçesi ne? Bakın açık ihale yapılıyor. Şeffaf ihale  yapılıyor. Daha ilerisini söyleyeyim. Bu çıkan ihaleyi yine eski firmalar alacak.Çünkü yıllarca bu işi yapmışlar. Gelecekler fiyat verip alacaklar .Yani niye erteleniyor anlamadım. Şimdi benim bir dükkanım var kiraya vermiyorum. Kardeşim diyor ki öbür aya erteleyelim ailenin zararı bu belediyenin zararıdır. Bu hepimizin zararı bu Ankaralı 6,5 milyonun kişinin  zararı. Çıkıp bir gerekçe söylenir ya usulsüzlük var denir, bir eksiklik var denir erteleyelim. Yani bakın buranın yönetimine yapılan şeyler Ankaralı hemşerilerimize yapılıyor yazık günahtır. Bakın ayda 2-3 milyon lira kira getirisi, gelir getirisi olan bir öneriyi devamlı erteliyoruz. Bu meclis çözüm üretme meclisidir .Varsa eksik bir şey söyleyin. Biz de yukarıyı uyandıralım. Diyelim ki bu bir eksik arkadaşlar bunu görmüş. Meclis üyesi arkadaşlarımız veya komisyonumuz ama hiç bir şey yok arkadaşlar. Sizden rica ediyorum bakın bu Ankara'nın 6,5 Milyonun kaybı bunu daha detaylı daha derin düşünelim. Uzatmayalım bunu burada oylayalım ihaleye çıksın kim alıyorsa kirasını versin işine, gücüne baksın. Şu an Ankaralı’nın 1 TL’ye ihtiyacı var." diye konuştu.

"Siyasi amaç apaçık ortada"

Ak Parti Gölbaşı Meclisi üyesi Osman Karaaslan ise siyasi çıkar olduğunu belirterek "2,5 yıl önce geçen yıl zannedersem bütün ilçe belediyelerindeki billboardlar oksijen kaynağıyla kesilerek toplandı.  Şehirlerin muhtelif yerlerinde. Bir defa Haydar Bey zannedersem söyledi burada ki yangından mal kaçırmanın acelesi neydi. Orada ki esnaf Ankara’nın esnafı.  Düşmanlık neydi,  yani asla kaçak değil hepsinin ihale yerleri tespit edildi.  Bu Etimesgut’tan tutun Gölbaşı’ndan çıkın totemler böyle gece yarısı operasyonlarıyla oksijen kaynağıyla kesilerek depolara götürülüyor. Buna yanıtları ne olacak.

Birde mevcutlarda şunun tespitini yapmak gerekiyor. Önceden hangi ilçede kaç totem vardı, şimdi kaç totem veya billboard olmuş bunun tespitinin yapılmasını istiyoruz.  Enteresan bir noktaya değinmek istiyorum, 5 bin adet özellikle kuleboard dediğimiz, totem dediğimiz bu reklam verdiğimiz yerlerin ilçelere göre dağılımına baktığımızda,  Mamak ilçemizde kaç tane bundan kiralanacak veya Sincan’da kaç tane bundan var. Birde Çankaya Belediyesi sınırları içinde olan Konya Yolu, Yenimahalle sınırları içinde olan İstanbul Yolu üzerinde yeni kaç tane kuleboard, totem dikilmiş.

Yani burada ki siyasi amacında ne olduğu da apaçık ortada. 5 bin adet totemin yüzde 50’sinden fazlası Yenimahalle ve Çankaya sınırlarına dikilmiş. Bunun bir açıklamasını istiyoruz. Yeni yapılanlardan, yeni ihaleye çıkacak olanlardan. Tabi burada çok masumane konuşmalar yapılıyor. CHP grubu ve İYİ Parti grubu tarafından, işte Ankara’nın hakkı yeniyor, Ankara’nın parası gasp ediliyor. Arkadaşlar sizin kadar bizde Ankara’yı düşünüyoruz.  Ankaralı hemşerimizin gelirini giderini refahını hepimiz düşünüyoruz. Yani tek siz düşünmüyorsunuz, bu Ankara Meclisi’nde. Bizi Ankaralı düşmanı gibi göstermeye hiç çalışmayın. Çünkü Ankaralılar neyin ne olduğunu çok iyi biliyorlar" ifadelerini kullandı.

"Büyükşehir esnafın yanında"

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, bilboardlarla ilgili eleştirilere cevap verirken "Bu totemlerin kaldırılmasıyla ilgili. Büyükşehir’in sorumluluğunda olan yerler var, ilçe belediyesinin sorumluluğunda olan yerler var, nasıl sokaklar da caddeler de olduğu gibi.

Orada şuna bakmak lazım diye düşünüyorum. Orada ilçe belediyesinin sorumluluğunda olupta büyükşehir belediyesi tarafından kaldırılan bir totem var mı, ona bakmak lazım.

Şimdi ilçe belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesinin yetkileri görevleri ayrılmış. Onun totem koyacağı yer belli, Büyükşehir Belediyesinin koyacağı yer belli.

İlçe belediyesinin koymuş olduğu ya da yetkisinde olan yere gelip Büyükşehir müdahale edip kaldırmış mı, kaldırdıysa ona gereğini hep birlikte yapalım bu bir.

İki, şimdi Büyükşehir’i esnaf düşmanıymış gibi gösterip totemler kaldırıldı vs. Arkadaşlar kaçak olmayıp ruhsatı olup projesinde işli olup kaldırılan bir tane totem örneği gösterin bana. Ama takdir edersiniz ki yolun kenarına bulvarın kenarına sıfır getirmiş dikmiş totemi, birbirinden görüntü kirliliği, trafik riski var, kaza riski var bunlara da müdahale etmek gerekir. Ama ruhsatı varsa ruhsatı olduğu halde kaldırılan varsa o zaman ona da gereğini yapalım. Burada Büyükşehir Belediyemiz hiçbir zaman esnafın karşısında olmadı, her zaman yanında oldu.

Bir de şunu görmek lazım Arkadaşlar, Meclis’e getirmeden herkes söyledi bunu, getirmeden encümenden bu konuyu verip geçilebilirdi. Büyükşehir Belediyesinin menfaati gözetilmezse 3 yıl verilirdi, bir daha sonra 3 yıl verilirdi iadesi yapılırdı. Ama burada önemli olan şu; 10 yıl oraya yatırım yapacak ya, yatırım yapılacak süresi uzun olursa belki 10 lira yerine 20 liraya kiraya verilir. Buradaki amaç bu, başka bir amaç yok.

Öbür türlü arkadan bir iş çevrilmek istense bu meclis gündemine getirilmez. Meclis gündemine getirdi burada herkes tarafından değerlendiriliyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/935844/abb-meclisinde-bilboard-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.