Hülya Hökenek canlı yayında fena sinirlendi

Habertürk canlı yayınında moderatör Hülya Hökenek ile TOFED Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özcan arasında gergin anlar yaşandı.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2021, Salı - 12:10
Hülya Hökenek canlı yayında fena sinirlendi

Habertürk ekranlarında Hülya Hökenek'ün sunuculuğunu üstenlendiği Gün Ortası bülteninde son dönemdeki otobüs kazaları masaya yatırıldı. Canlı yayının konuklarından biri de TOFED Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özcan oldu. Hökenek ile Özcan arasında zaman zaman gerilim yaşandı. 

Yaz aylarındaki otobüs kazalarını "normal" olarak değerlendiren Özcan, "Bu kazaların olma nedenlerini otobüs ve şoförlere bağlamak biraz zor gibi geliyor" dedi. 

Her zaman denetim altında olan şoförlerin uygun bir şekilde direksiyon başına geçtiklerini savunan Özcan, sürücülerin yolculuk öncesi psikoteknik, SRC belgesi ehliyeti ve dijital kartı ile beraber trafik polislerince kontrolden geçtiğini aktardı. 

Özcan'ın  "SRC belgesi eğitim almadan para karşılığı veriliyorsa devletin kabahati. Devletin kontrol etmesi lazım." sözleri ise Hökenek'i kızdırdı. 

"Siz niye varsınız?"

Hökenek, "Siz niye varsınız o zaman? TOFED Yönetim Kurulu Başkanı olarak sizde hiçbir denetleme mekanizması yok. Bütün şoförler size bağlı. 4 gündür bu kadar canımız gitti. Ne şoförde sorun var ne otobüste problem var. Siz niye varsınız o zaman Allah aşkına? Sizi suçlamıyorum. Size soruyorum 'Siz niye varsınız?'... Sağlam bir gerekçe sunun" dedi. 

"Her şeyi yollara attınız"

Hökenek, "Yolların kontrolü kime ait?" diye soran Özcan'a şu cevabı verdi: Her şeyi yollara attınız farkında mısınız? Ne şoförlerin çalışma koşullarına, ne onların ekonomik koşullarına, ne dinlenip dinlenmemelerine, ne otobüslerin eski olmasına değinmiyorsunuz."

Özcan ise bunun üzerine şu açıklamalarda bulundu: "Yolları ekonomik durumdan anlattım size tavan ve taban fiyatı gelmezse firma sahibi kazanmazsa otobüs şoförleri de az ücret ile çalışır. Çok ücret vermemiz için tavan ve taban fiyatı uygulanması lazım şûra toplanması lazım bakanlıkta biz bunları defalarca anlattık yol güzergahı bize ait değil."

http://www.ankaramasasi.com/haber/936838/hulya-hokenek-canli-yayinda-fena-sinirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.