Eda Nur Kaplan davasında yeni gelişme

Cinsel saldırı sonucu intihar eden Eda Nur Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan Yusuf G. konutu terk etmeme şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldı.
Ankara Masası
|
10 Ağustos 2021, Salı - 20:44
Eda Nur Kaplan davasında yeni gelişme

Ankara'nın Çankaya ilçesinde  7 Ağustos günü intihar eden ve arkasında bıraktığı notta 2 kişinin cinsel saldırısına uğradığını yazan Eda Nur Kaplan'ın intiharıyla ilgili yürütülen soruşturmada, genç kızın ifadesinde adını geçirdiği isimlerde Yusuf G., gözaltına alınarak, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yusuf G., çıkarıldığı mahkeme tarafından konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan M.A. da çıkarıldığı hakimlikçe "adli kontrol hükümleri" uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, cinsel saldırıya uğradığını iddia ederek suç duyurusunda bulunduktan 1 hafta sonra Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki 15'inci kattaki evin balkonundan atlayarak intihar etmişti.

Eda Nur'un suç duyurusunda bulunduğu ifadesi

Eda Nur, olayla ilgili polise verdiği ifade de yarı baygın olduğu için şahıslara karşı koyamadığını söyledi. İfadesinde 31 Temmuz 01.30 sıralarında otele girdiklerini belirten Eda Nur, "Otelin giriş katında bulunan bir odaya gittik. Odaya girer girmez Yusuf bana hiç bir şey söylemeden cinsel tacizde bulunmaya başladı. Benim rızam olmadan benimle zorla cinsel ilişkiye girdi. Ben alkolün etkisiyle çok fazla tepki gösteremedim. Ardından Yusuf üstünü giyinerek 'kredi kartını unutmuşum alıp geleceğim' diyerek odadan ayrıldı. Sonra ben uyuyakalmışım. 1 saat sonra Tayfur odaya girmiş, benim haberim yoktu" dedi.

İfadesine devam eden Eda Nur, "Bir anda rızam ve isteğim olmadan benimle ilişkiye girmeye çalışıyordu. Gücümü toplayarak istemediğimi söyledim. 'Ne yapıyorsun' diye sordum. 'Bir şey yapmıyorum' diyerek 'ilişkiye devam etti'. Yarı baygın olduğum için karşı koyamadım, sadece kendimi kasabildim. Daha sonra bana kendi telefonunu vererek 'al ablanı ara, taksiye bin ve git' dedi. Bende kendi telefonumu yanıma almamıştım, telefonum çantanın içinde ablamın yanında bulunuyordu. Bunun üzerine ablamı arayıp eve geleceğimi söyledim. Beni taksiye bindirdi ve 05.00 sıralarında evime döndüm. Sonra ablama anlattım ve şikayetçi olduk" sözlerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/939944/eda-nur-kaplan-davasinda-yeni-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.