CHP İlçe Başkanı Ergin'den Altındağ açıklaması

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Suriyeli şahısların bıçaklı saldırısı sonucu 2 kişinin yaralanmasına ilişkin uyarılarda bulundu. İlçede ​​50 binin üzerinde Suriyeli yaşadığına dikkat çeken Ergin, "Gerginlikler artacağa benziyor" dedi.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2021, Çarşamba - 11:45
CHP İlçe Başkanı Ergin'den Altındağ açıklaması

CHP Altındağ İlçe Başkanı Ali Ergin, Suriyeli şahısların bıçaklı saldırısı sonucu 2 kişinin yaralanması ardından mülteci meselesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ankara Masası'na konuşan Ergin, ilçede 50 binin üzerinde Suriyeli olduğuna dikkat çekerek gerginliklerin artabileceğine işaret etti. 

Suriye barışının sağlanması gerektiğini ve bu noktada Türkiye'nin üstleneceği rolün çok önemli olduğunu ifade eden Ergin, "Bizim ve yurttaşlarımızın talebi, bu insanların  ana vatanlarına dönmesi için koşulların oluşturulması ve onların ana vatanlarına gönderilmesi.  Ama savaş durumu oldukça bu insanlar da oralara gidemiyorlar. Bence Suriye barışının tesis edilmesi lazım. Türkiye’nin burada baş rol oynaması lazım. Böylece sorun önemli ölçüde çözülür." dedi.

"Milyonlarca mültecinin yaşayacağı bir ülke değiliz"

"Gerginlikler artacağa benziyor" diyen Ergin, ilçede 50 binin üzerinde Suriyeli yaşadığına dikkat çekerek, "Bu sıkıntılar önümüzdeki günlerde de devam edeceğe benziyor. Bunların yaşanmaması için bizim dileğimiz, bizim önerimiz, biran önce Suriye barışının sağlanması. Bu insanların daha iyi koşullarda yaşayacakları ana vatanlarına gitmeleri. Çünkü Türkiye bu kadar ağır bir göçü, yoğun bir göçü kaldırmaz.  Bu insanlar da büyük sıkıntılar yaşıyorlar ama milyonlarca mültecinin yaşayacağı bir ülke değiliz." şeklinde konuştu. 

Ergin, dünyanın hiçbir yerinde bu yoğunlukta göçmen problemi olmadığını savundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/943037/chp-ilce-baskani-erginden-altindag-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.