Altındağ'da bıçaklı saldırıya uğruyan Emirhan Yalçın'ın katilleri tutuklandı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde 2 kişiyi yaralayarak birinin ölümüne sebep olan iki yabancı uyruklu şüpheli Y.A.A. ve A.M.A. tutuklandı. Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılacağı duyuruldu.
Büşra Bayrak
|
11 Ağustos 2021, Çarşamba - 16:56
Altındağ'da bıçaklı saldırıya uğruyan Emirhan Yalçın'ın katilleri tutuklandı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde önceki gece karıştıkları bıçaklı kavgada iki kişiyi yaralayarak birinin ölümüne sebep olan yabancı uyruklu Y.A.A. ve A.M.A., “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Altındağ Battalgazi Mahallesi'nde 18 yaşındaki Emirhan Y'nin hayatını kaybettiği, Ali Yasin G'in ise yaralandığı kavgada gözaltına alınan yabancı uyruklu Y.A.A. ile A.M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Adliyede soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler, ardından çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince "tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada yaşanan bu olayla ilgili olarak  haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu. 

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır. Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle araştırılmakta olup her iki soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir."

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/943561/altindagda-bicakli-saldiriya-ugruyan-emirhan-yalcinin-katilleri-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.