Zafer Çoktan'dan Altındağ açıklaması

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Altındağ'da yaşanan olaylarla ilgili olarak Topkapı Sarayı'nın kapısındaki kitabeyi paylaşarak ilçede yaşayanları sağduyuya davet etti.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2021, Perşembe - 09:26
Zafer Çoktan'dan Altındağ açıklaması

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın Suriye uyruklu bir şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülmesi ardından başlayan olaylarla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mültecilere yönelik sözleriyle başlayan sürecin  Emirhan Yalçın'ın ölümüne ve masum çocukların taşlanmasına kadar geldiğini belirten Çoktan, "Yaşanan süreç hiçbir şekilde tesadüf değildir" dedi. 

Çoktan, " İktidara muhalefet etmekle, azgın siyasi hırslarını birbirine karıştıran bazı kesimler, menşei mezhebi uyruğu ne olursa olsun masum İNSANLARIN ölümüne ya da yaralanmasına sebep olmakta hiçbir mahzur görmeyecek kadar vicdan yoksunu canavarlar haline gelmiştir." ifadelerini kullandı.  

"Yargılanıp cezalarını alacaklar"

Yaşanan menfur olayın faillerinin hukuk devleti ilkesi gereğince hangi ülke vatandaşı olursa olsun Türk Ceza Kanununa göre yargılanıp cezalandırılacağını vurgulayan Çoktan, şöyle devam etti:

"Bölgedeki vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum"

"Asil Milletimiz, bu olay(lar) dan "ahlaksızca" siyasi rant elde etmek isteyenlere en güzel cevabı sağduyusu ile verecektir. Osmanlı Coğrafyasının asil tarihinden gelen doğal hamisi Türkiye Cumhuriyeti, kendi vatandaşının haklarını korumaya da, Uluslararası platformda milli menfaatlerini korumaya da, zorunlu nedenlerle ülkemize sığınan insanları korumaya da muktedirdir. Topkapı Sarayı nın kapısındaki şu kitabe, bizi büyük bir millet yapan anlayışı net bir biçimde ifade eder.. Ya vilayete külli mazlum.. (Tüm mazlumların sığınağı) 1492 de Avrupa da zulme uğrayan Yahudileri ülkesine kabul eden anlayış tam da bu anlayıştır... Bu vesile ile ; Altındağ daki menfur olayda hayatını kaybeden kardeşimize Mevlâ dan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor, bölgedeki vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum..."

http://www.ankaramasasi.com/haber/944913/zafer-coktandan-altindag-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.