Ankara Emniyet'i Altındağ'daki bilançoyu açıkladı

Ankara Emniyeti'nden yapılan açıklamada ''Altındağ olayları ile sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yapan 76 kişi yakalandı'' denildi.
Büşra Bayrak
|
12 Ağustos 2021, Perşembe - 13:09
Ankara Emniyet'i Altındağ'daki bilançoyu açıkladı

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde çıkan gerginlik yatıştırıldı. Sakinliğin hakim olduğu mahallede polis ekipleri olası bir olumsuz durum yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttırdı. 

Ankara Emniyeti, Altındağ'da çıkan olaylarla ilgili sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlar yapan ve  bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen  76 kişinin yakalandığını açıkladı.

"Provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmeyin"

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden gelen açıklama şu şekilde:

''Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan şahısların 38'inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. suçlardan kaydı bulunmaktadır.

Halkımızın sosyal medya üzerinden yapılan provokatif haber ve paylaşımlara itibar etmemesi ve güvenlik güçlerimize yardımcı olması önemle duyurulur.''

Ne olmuştu?

Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi’ndeki bir parkta yabancı uyruklu Y.A.A. ve A.M.A. ile mahalleli arasında çıkan bıçaklı kavgada 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetmiş, Ali Yasin Güler ise yaralanmıştı. Emirhan Yalçın'ın yaşamını yitirmesi üzerine olayın meydana geldiği mahallede gerginlikler yaşanmıştı. Yatıştırılan gerginliklerin ardından mahallede sakinlik sağlanmış durumda. Polis ekipleri, benzer durumların yaşanmaması adına mahallede güvenlik önlemlerini arttırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/945240/ankara-emniyeti-altindagdaki-bilancoyu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
mustafa cihan
12 Ağustos 2021, 13:53
Bu mülteciler ile ilgili acilen çözüm bulunmalı gerekirse ülkelerine geri gönderilmeleri gerekir. ülkemizin etnik kimliği ile ilgili oynanan bu oyun derhal çözülmeli