Mardin’de ‘Koronavirüs’ alarmı!

IGF-https://igfhaber.com/2021/08/13/mardinde-koronavirus-alarmi/
|
13 Ağustos 2021, Cuma - 12:20
Mardin’de ‘Koronavirüs’ alarmı!

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, Mardin'de son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle hastanelerde yaşanan yoğunluğun yüksek riskli bulaşıcı ortamlara dönüşmemesi için hasta muayenelerinin alınacak randevularla gerçekleşebileceğini duyurdu.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde ciddi oranda artış gösteren vaka sayıları nedeniyle bir takım yeni tedbirler alındığını duyurdu. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz'un imzasıyla yapılan duyuruda hastanelerdeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarındaki kapasitelerin zorlanmaya başladığına dikkat çekildi.

Hastane ortamında yaşanan yığılmaların hastalığın daha fazla bulaşma riskini de beraberinde getirdiğine vurgu yapılan duyuruda; pazartesi gününden itibaren Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu alınmak suretiyle muayene olunabileceği kaydedildi.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "İlimizde son günlerde artan vaka sayısı ile birlikte hastanelerimizdeki normal servis yatakları ve yoğun bakım alanlarının kapasiteleri zorlanmaktadır. Sağlık hizmetine bizden çok daha fazla ihtiyacı olan ağır, zor durumdaki hastalarımıza yer açabilmek, daha iyi hizmet sunabilmek için hem de hastane ortamlarını son günlerde artan vaka sayılarının akabinde yüksek riskli bulaşıcı ortamlara dönüştürmemek için mümkün mertebe hastanelerimize randevu alarak başvurulmasını talep ediyoruz.Bu sebeple 16 Ağustos 2021 Pazartesi gününden itibaren sadece Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) veya 182 numaralı hat üzerinden randevu alınmak suretiyle muayene olunabilecektir. Bunların yanı sıra oluşabilecek her türlü acil durumlarda sunulan hizmette herhangi bir kesinti söz konusu olmayacaktır. Bu gibi durumlarda hastanelerimizin bütün imkanlarıyla 24 saat esaslı vatandaşımızın hizmetine açık olduğu bilinmelidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/946745/mardinde-koronavirus-alarmi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.