Son rakamları Bakan Soylu açıkladı!

İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt’taki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.
Samet Dirican
|
14 Ağustos 2021, Cumartesi - 23:30
Son rakamları Bakan Soylu açıkladı!

Sel felaketinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri olan Babaçay köyüne helikopterle gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, selzedelere “Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sel felaketinin yaşandığı Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Babaçay köyünde incelemelerde bulundu.

Bakan Soylu helikopterle havadan yaptığı incelemenin ardından, bölgeye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte köyde yürütülen arama kurtarma ve yardım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Soylu ve Karaismailoğlu, sorun ve talepleri dinledi.

Bakan Soylu burada selzedelerle yaptığı konuşmada, “Gidenleri geri getiremeyiz. Ama el birliğiyle bunları aşabilme kabiliyetine sahip olacağız inşallah. Sonuna kadar yanınızdayız. Arkadaşlar bir hasar ve zarar tanzimi yapıyorlar. Evlere, arabalara, hepsine yardımcı olacağız. Gücümüz yettiğince el birliği yapacağız. Burasının yerleşimi nasıl olacak hep beraber olacak mı olmayacak mı, başka bir şey mi olacak bunları hep beraber oturup konuşacağız” dedi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bir diğer sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu burada yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin ve kaybolanların sayısını açıkladı.

Ölü sayısı yükseldi

Bakan Soylu, Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 14 kayıp ihbarının olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca Soylu evini tahliye edenlere 3 bin TL, evi hasar görenlere ise 50 bin TL yardım yapılacağının da altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/950826/son-rakamlari-bakan-soylu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.