Eşref Gani istifa etti

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin istifa ettiği, Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirdiği belirtildi. Gani'nin Tacikistan'a gittiği açıklandı.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2021, Pazar - 14:14
Eşref Gani istifa etti

Taliban'ın sabah saatlerinden itibaren Başkent Kabil'e girmesiyle başlayan gelişmelere bir yenisi daha eklendi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin istifa etti. Gani, görevlerini bırakarak ülkeyi terk etti. 

Gani'nin Tacikistan'a gittiği açıklandı.

"Savunmaya devam edeceğim"

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani önceki gün yaptığı açılamalarda "Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim. Bu konuda uluslararası ortaklarımız ve siyasi liderlerle görüşmelerimiz sürüyor.  Hem yurt içinde hem yurt dışında danışmalarımız devam ediyor. Bu görüşmelerden çıkacak sonucu en kısa zamanda halkımızla paylaşacağım" diye konuşmuştu.

"Barışçıl bir şekilde iade edilecek"

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın başkente girmesinin ardından yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurmuştu. 

Açıklamada "Afganistan İçişleri Bakanı Vekili sıfatıyla tüm emniyet güçlerinin, özel kuvvetlerin ve diğer personelin şehrin güvenliğini sağlamak için farklı yerlerde görevlerini sürdürmelerini emrettim. Halkımız hiç endişe etmesin. Şehirde şu an güvenlik sorunu yok. Yönetim, barışçıl şekilde geçici idareye teslim edilecek. İktidar geçişi barışçıl şekilde gerçekleşecek." ifadelerine yer verilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/951962/esref-gani-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.