Cihat Yaycı'nın sözleri alkış topladı

Geçtiğimiz aylarda TSK'dan istifa eden Cihat Yaycı, Cüneyt Özdemir'in "Kırgın mısınız?" sorusuna "Benim devlete kırgın olmam mümkün değil. Bizi devlet büyüttü. İnsan annesine babasına saygısızlık edebilir mi? Ben de devletime saygısızlık edemem" diye cevap verdi.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 19:44
Cihat Yaycı'nın sözleri alkış topladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı emrine verildikten mayıs ayında TSK’dan istifa eden emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in programına konuk oldu.

Yaycı, Cüneyt Özdemir’in "Devlete kırgın mısınız?" sorusuna verdiği yanıtla gönülleri fethetti.

“BİZİ DEVLET BÜYÜTTÜ”

Devlete kırgın olamayacağını söyleyen Yaycı "İstifa mektubunda ne yazdıysam o var. Ama şunu söylüyorum. 13 yaşından beni devlet büyüttü beni. Yedirdi, içirdi, eğitti, giydirdi. Ben bluğ çağına askeri lisede girdim. Amerika'da okuttu. Benim devlete kırgın olmam değil. Ben devlet çocuğuyum. Bizi devlet büyüttü. Ben de devletine saygısızlık edemem. Milletime ne kadar hizmet edebilirsem nereye kadar nefesim yeterse devletime, hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Benim bütün amacım bu " dedi.

 “DEVLET ADAMLIĞI BUDUR”

Yaycı'nın cevabını Twitter sayfasından paylaşan Özdemir, "Sayın Cihat Yaycı mesleğinin zirvesinde ve Türkiye'ye bunca katkı sağlamışken emekli olması için onlarca numara çevriliyor, çelme takılıyor, Fetöcüler sevinç çığlıkları atıyor, kendisine 'Kırgın mısınız?' diye soruyorum... Devlet Adamlığı budur işte." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/95308/cihat-yaycinin-sozleri-alkis-topladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.