Selahattin Demirtaş'tan 9 maddelik ittifak önerisi

Terör örgütüne üyelikten cezaevinde olan HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, 9 maddelik ittifak modeli önerisinde buldu.
Ankara Masası
|
20 Ağustos 2020, Perşembe - 21:23
Selahattin Demirtaş'tan 9 maddelik ittifak önerisi

"Silahlı terör örgütü kurma ya da yönetme", "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övme", "halkın kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik etme", "suç işlemeye alenen tahrik", "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret", "Cumhurbaşkanına hakaret", "terör örgütü propagandası yapma", "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma", "halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma", "kamu görevlisi aleyhine iftira", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin kurum ve organlarını alenen aşağılama", "yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçlarından yargılanan Halkların Demokratik Partisinin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından muhalefete 9 temel ilke ittifak modeli önerisinde bulundu.

"HİÇBİR PARTİ DIŞLANMADAN BİR ARAYA GELİNMELİ"

Edirne Cezaevi'nde bulunan Demirtaş, demokrasi ittifakı kurulması gerektiğini belirtirken "Ülkemizi, toplumumuzu mevcut durumdan kurtarmak ve düze çıkarmak için geniş tabanlı bir demokrasi ittifakı kurulması gerektiğini düşünüyorum. Bu demokrasi ittifakını salt bir seçim ittifakı olarak değerlendirmek doğru olmaz. Asıl amaç, toplumu temel demokrasi ilkeleri ve ortak bir gelecek fikriyatı etrafında bir araya getirmek olmalıdır. Hiçbir parti dışlanmadan bir araya gelinmeli" paylaşımında bulundu.

İttifakın sadece siyasi partilerden değil tüm toplumsal kesimlerden oluşmamasını öneren Demirtaş'ın ittifak ilkelerinden bazılarını "Çağdaş bir anayasanın toplumsal sözleşme ruhuna uygun olarak yapılması. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilmesi. Toplumsal barışımızın kalıcı olarak sağlanması için siyasi inisiyatif geliştirilmesi. Yargı bağımsızlığının sağlanması" olarak sıraladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/95401/selahattin-demirtastan-9-maddelik-ittifak-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.